Hästen Sanny hittades allvarligt knivskuren i hagen – tvingades avlivas: ”Ett avskyvärt slut”

I helgen hittade hästuppfödaren Sofie Skylvik sin häst Sanny med allvarliga skärskador under svansen.

Skärskadorna var så omfattande ett hennes liv inte gick att rädda.

Det här är bara ett av flera liknande fall som skakat om Hallands djurägare den senaste tiden, vilket P4 Halland var först med att berätta.

Det var i helgen som Sofie gick ut till sin häst Sanny och hittade henne blodig om baken.

– Det var inte bara bakbenen utan hela baken och svansen. Och när jag lyfte på svansen och då glipar det ett stort sticksår.

Foto: Facebook/ TT

Innan Sanny avlivades upptäcktes även ett brännmärke under halsen, vilket gör att Sofie Skylvik tror att Sanny bundits fast under dådet och att hon kämpat för att ta sig loss.

Efter den upptäckten är Sofie helt säker på att det är en människa som åsamkat Sanny skadorna, något även Veterinären tror.

Sofie delade med sig av händelsen i sociala medier där hon berättar om sorgen.

”När hjärtat brister.Lilla Sanny, du blev 26,5 år gammal.Du fick inte somna in av ålderskrämpor som planerat och din sista sommar fick ett avskyvärt slut. Du fick ett vasst stort föremål intryck ”under svansen” natt/tidig morgon mellan lördag till söndag.Som om inte det va nog. Satt du troligt fast, för brännmärket under din hals och skavet i din man tyder på kamp. Kampen om ditt liv.. Jag känner paniken”, skriver hon i inlägget och tillägger:

”En ponny som gjort så många barn glada, Hade förtjänat ett mycket vackrare slut.

När hjärtat brister.Lilla Sanny, du blev 26,5 år gammal.Du fick inte somna in av ålderskrämpor som planerat och din…

Posted by Sofie Skylvik on Monday, August 24, 2020

Enligt Sofie var även ytterligare ett sto skuret, den hästen hade skador på frambenen men mår under omständigheterna bra.

Polisen i Varberg har sedan tidigare flera utredningar på sitt bord om hästar med skärskador.

I januari hittades en häst med skärskador i en hage i Varbergs kommun. Fem månader senare hittades ännu en häst med liknande skärskador. Även i början på juni skadades två hästar i sin hage så pass allvarligt att de var tvungna att avlivas.

I början på augusti fick polisen in ännu ett fall. Och nu har et hänt igen.

Det här måste få ett stopp. Att ge sig på oskyldiga djur är bland det värsta man kan göra.

Dela gärna artikeln för att varna andra.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);