Hemska upptäckten i svenska kommunen – glas och spikar i flera lekparker: ”Uppskattar tips”

Kommunpersonal har hittat glas och spikar i flera av Falköpings lekplatser. Nu menar kommunen att de utsatts för sabotage.

Tidigare i år drabbades flera lekplatser i Malmö för sabotage. Polisen i staden sa att någon systematiskt placerat ut krossat glas i stadens parker för att skada.

En treåring skadade sig på glaset och polisen tog till flera åtgärder för att få bukt på problematiken Bland annat genom att poliser ronderade vid lekplatserna.

Foto: Fredrik Sandberg, TT/ TT

Nu har problematiken kommit till Falköping.

Den senaste tiden har flera ur personalen på Falköpings kommun hittat krossat glas och spikar i sanden på lekplatser runt om i kommunen, vilket Falköpings tidning var först med att berätta.

Till en början trodde de att allt rörde sig om nedskräpning men efter att ha gjort liknande fynd på flera ställen tror kommunen att det hela handlar om sabotage.

”Arbetar med översyn”

Lekplatserna man hittat både glas och spikar på är en lekplats i Broddetorp och en i Floby.

– Vi arbetar med översyn av våra lekplatser kontinuerligt men uppskattar självklart de tips och anmälningar vi kan få in, säger Kenneth Ågren, arbetsledare för park/gata på kommunens hemsida.

Kommunens personal på park och gata i kommunen ber också om hjälp att hålla uppsikt på lekplatser.

Hemskt. Vem är villig att skada små barn med flit?

Dela gärna för att informera andra!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);