Hennes privata nakenbilder spreds på nätet. Men hon hämnas på ett helt fantastiskt sätt. Vilken stark kvinna!

Publicerad av Newsner. Gilla oss gärna:

För runt tre år sedan blev danskan Emma Holten utsatt för hämndporr.
Privata nakenbilder läckte ut på nätet och hon började få otäcka meddelanden från främmande människor som tagit del av bilderna.
”Skicka fler nakenbilder till mig annars skickar jag de bilder jag har till din chef”, stod det exempelvis i ett meddelande.

Emma mådde till en början väldigt dåligt och drabbades av skamkänslor.
– De visste att det var mot min vilja, att jag inte ville finnas på de där sajterna, skriver Emma Holten i Friktion Magasin.

Men efter ett tag bestämde sig Emma.
Hon ville ta tillbaka rätten över sin egen kropp och visa upp den på sina egna villkor.
Tillsammans med fotografen Cecilie Bødker skapade hon projektet Consent – där en lättklädd Emma porträtteras som en helt vanlig tjej i vardagliga situationer.

 

Foto: Cecilie Bødker

– Först och främst handlar det om att visa att det finns skillnad på samtycke och frånvaro av samtycke. Porr utan samtycke är inte en obehaglig upplevelse för att den nakna kroppen är oförenbar med att vara en människa som förtjänar respekt, utan för att det är gjort mot ens samtycke, skriver Emma i ett mejl till svenska Metro.

 

Foto: Cecilie Bødker

En undersökning av det amerikanska mjukvaruföretaget McAfeee visar att tio procent av före detta partners har hotat med att släppa intima fotografier när förhållandet tagit slut. Cirka 60 procent av dessa människor följde upp hoten. Runt 90 procent av offren för hämndporr är kvinnor.
Publicerad av Newsner. Gilla oss gärna: