Hon oroar sig bara för en sak på stranden. Och det är inte hur hon ser ut.

Varje år våndas folk och mår dåligt inför strandsäsongen. De kanske oroar sig för att visa några extra kilon eller för att revbenen sticker ut, de oroar sig för bristningar, celluliter och för hur bleka de är. Många av oss har fått onaturliga skönhetsideal med smala, vältränade och brunbrända kroppar utan skavanker inpräntade i hjärnan – och det är lätt att jämföra sig med modellen på HM:s senaste bikinireklam. Sanningen är att det är helt naturligt med bleka kroppar efter en lång vinter. Det är inget konstigt men celluliter, ärr eller valkar här och där. Det är så vi kvinnor ser ut – och det ska vi vara stolta över. Alla är fina som de är, och nu kliver journalisten Linda-Marie Nilsson fram och berättar vad hon tycker om saken. ”Alla storlekar är vackra”, är hennes budskap. Och hennes bikinibild på Facebook har nu gillats av 38 000 personer.

Tidigare har vi bland annat skrivit om Karin Adelskölds klockrena bikinibudskap, hur ett underklädesmärke har ökat sin försäljning genom att bojkotta retuscherade modeller och om skådespelerskan Ellen Bergström som visade sina celluliter.

Nu sällar sig Linda-Marie Nilsson till raden av aktörer som reagerar på orealistiska ideal, som vi matas med dagligen.

13043448_1139784459389215_5340638222542383932_n


Bildkälla: Facebook

I ett inlägg på Facebook skriver hon vad hon oroar sig mest över på stranden. Och det är inte sin kropp, skriver hon.

”Det är inte min kropp, det är inte mina fina valkar, mina gulliga celluliter, mina mäktiga bröst som hotar hoppa ur bikinin om jag gör något drastiskt. Det är inte min stiliga rumpa som kanske är lite för stor för de små solstolarna, det är inte mina unika bristningar som ingen annan har”, skriver journalisten.

Men det är ändå något som oroar henne nu när det dags för strand, sol och bad. Och det är: Andra människor.

bikini


Bildkälla: Facebook

”Det jag oroar mig för är alla andra. Jag oroar mig för alla som ser ut som jag, men som skäms över det. Som gömmer sig i handduken eller aldrig tar av sig t-shirten. Som ängsligt tittar på alla andra för att se om de tittar tillbaka.”

Linda-Marie Nilsson berättar att flera personer har skrivit till henne att de till och med låter bli att gå till stranden på grund av att de inte vill att någon ska se dem. Det gör henne förkrossad, skriver hon.

”Ni ska ALDRIG behöva välja bort glädje för att ni skäms över era kroppar.”

Om kroppen eller smal, medel eller stor – det spelar ingen roll. Den har fortfarande samma funktioner, den är fortfarande vårt tempel som vi bor i konstant och borde trivas i – utan att bry oss om vad andra tycker. Därför är det oerhört tragiskt att en del känner att de inte ens kan gå till stranden av oro för vad andra ska säga eller tycka.

Här kan du läsa Linda-Marie Nilssons inlägg i sin helhet.

Jag sa tidigare idag att jag skulle berätta vad jag oroar mig för när jag är på stranden. Så här kommer det: Det är inte…

Posted by Linda-Marie Nilsson on Monday, May 30, 2016

I sommar ska alla få vistas på stranden utan att behöver oroa sig för hur de ser ut! Dela gärna vidare om du håller med.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna