Hon sms:ar under körlektionen. Lärarens reaktion visar varför du aldrig ska hålla på med mobilen när du kör.

Känner du någon som brukar köra bil och sms:a samtidigt? Då är den här filmen en utmärkt påminnelse om hur farligt det är.  

Jag tror de flesta inser att det är en dålig idé att knappa på mobiltelefonen samtidigt som man kör bil. Men jag tror också att många kan behöva en påminnelse om hur livsfarligt det är. Den här videon tar upp problemet på ett briljant sätt.
I samband med en uppkörning blir förarna uppmanade av läraren att sms:a samtidigt som de kör. Om de inte klarar av det, så klarar de inte uppkörningen. Läraren hänvisar till nya – men påhittade – regler.
Hur tror du att det går för förarna?

Sedan den 1 december 2013 är det i Sverige förbjudet att använda till exempel mobiltelefon om det negativt påverkar körningen.
Sverige är idag faktiskt det enda land EU-land som saknar ett förbud mot att använda mobiltelefon bakom ratten utan handsfree. Och det trots att forskning i USA visar att fler omkommer i trafiken på grund av mobilanvändning än rattfylleri. Enligt en undersökning av SIFO vill 77 procent av svenska folket se ett förbud mot handhållen mobilanvändning när man kör bil.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.