Hund attackerades av 2 vargar – fick föras till djursjukhus med svåra skador

En hund skadades svårt när den attackerades av två vargar i Hagfors kommun, i Värmland. För att få stopp på attacken sköt hundföraren mot vargarna, vilket ledde till att den ena dog, det rapporterar Svensk Jakt. 

Det var runt 10-tiden på söndagsförmiddagen som två vargar gick till attack mot en gråhund i värmländska Hagfors, när den var tillsammans med sin hundförare. 

Avlossade skott

Enligt Svensk Jakt ska hundföraren ha skjutit mot vargarna. Det ena skottet blev ett dödligt sådant då vargen avled på plats. Den andra vargen ska enligt uppgifter ha sprungit in i skogen när skotten avlossades. 

– Jag kan bekräfta att det hänt, det handlar om en vargattack på en gråhund som ska vara i mycket dåligt skick. Skott avlossades mot två vargar med stöd av jaktförordningens paragraf 28. En av vargarna ligger död på platsen och eftersök pågår efter den andra vargen, säger polisens informatör till Svensk Jakt

Vargar
Foto: Shutterstock

Ena vargen flydde in i skogen

Enligt tidningen ska det finnas blod på platsen som visar att den andra vargen träffats den också.

En speciellt tränad eftersökshund har tillsammans med polis och länsstyrelsen varit på plats för att eftersöka den skadade vargen. 

Enligt Aftonbladet är hunden förd till djursjukhus med allvarliga skador. Under måndagsförmiddagen var det oklart om den kommer att överleva.

– Det var hundföraren som sköt vargarna i samband med detta. Om hunden och hundföraren var i skogen i samband med jakt vet jag inte, men jag antar det, säger Magnus Nordström, vakthavande befäl på polisen region Bergslagen till Aftonbladet

OBS: Bilden är en genrebild. Personen och djuren på bilden har ingen koppling till händelsen. Foto: Shutterstock

Valp ihjälbiten av varg

Det är inte första gången som en hund skadats allvarligt i vargattack i Sverige. 2019 rapporterade Jaktjournalen om en valp som blivit ihjälbiten av en varg utanför Falun, Dalarna. 

– Vargen måste fanimej ha varit tam. Jag stod ju bara 20 meter från valpen när den blev tagen, sa valpens ägare till Jaktjournalen då. 

Valpen fördes till Falu djursjukhus för operation, men blev senare tvungen att avlivas då hennes liv inte gick att rädda. Drevervalpen var bara fem månader gammal när attacken skedde.

Dela gärna artikeln för at informera andra.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required