Nya bullfynd i Malmö – hund skadad
Hundbullar, bullar, malmö, bollar, attack, hundar, hundägare, hund

Arkivbilder. Foto: TT/Shutterstock

Hund skadad efter att nya tortyrbullar hittats i Malmö – nu varnar polisen alla hundägare

Ett hundratal bullar som misstänks vara farliga för hundar har hittats i Malmö. En hund har skadats efter att ha ätit en bulle.

Bullarna har hittats i ett område som sträcker sig från Värmlandsgatan via Dalaplan bort mot Pildammsparken. En hund har skadats efter att ha svalt en bulle. Hunden är förd till veterinär med oklara skador, skriver TV4.

– Jag vill uppmana alla som går med sina hundar i det här området att iaktta stor försiktighet under dagen. Vi kan inte garantera att vi har anträffat alla de här bullarna, säger Malmöpolisens presstalesperson Nils Norling till TT.

Två anmälningar har upprättats. Den ena är rubricerad som grovt förgöringsbrott och den andra som skadegörelse.

– Det är ingen som är frihetsberövad. Vi efterfrågar fortsatt fler vittnesuppgifter och är väldigt angelägna om att få in observationer, säger Nils Norling.

Hundbullar, bullar, malmö, bollar, attack, hundar, hundägare, hund
Arkivbild på tidigare upphittade bullar i Malmö. Foto: JOHAN NILSSON/TT

Bara efter nyår har polisen i Malmö fått en handfull larm om bullar och i några fall har de visat sig stämma.

– Vi tror inte att det är en enda person som är ansvarig för alla de här olika händelserna. Det är vitt skilda platser och också vitt skilda tillvägagångssätt, säger Nils Norling.

I slutet av december anhölls en äldre kvinna som misstänkt för att medvetet ha försökt skada djur med hjälp av degknyten och glasbitar. Kvinnan släpptes senare på fri fot.

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev