Ica-handlaren Örjan rånades och mordhotades av gängkriminella – nu agerar han: ”Blivit mycket värre”

örjan josefsson, ica, polis

Foto: Facebook/TT

Örjan Josefsson har blivit både rånad och mordhotad i sin Ica-butik.

Nu agerar han för att få stopp på gängkriminaliteten och skapa ett tryggare samhälle.

– Vi måste gemensamt jobba med det här. Och vi lokala företagare måste in och hjälpa till, säger Örjan Josefsson till TT enligt Aftonbladet.

Debatten om den ökade gängkriminaliteten har gått varm i Sverige de senaste veckorna.

Vice rikspolischef Mats Löfving konstaterade att det finns 40 kriminella nätverk i Sverige, statsminister Stefan Löfven svarade att gängkriminaliteten ska ”ryckas upp med rötterna” och Moderatledaren Ulf Kristersson bjöd in danska politiker för att ta lärdom av Danmarks hårdare tag mot gängkriminella.

Häromdagen uttalade sig också Abba-stjärnan och entreprenören Björn Ulvaeus i ämnet, då han i en debattartikel i DN uttryckte att Sverige borde se över sin sekretesslagstiftning för att lättare komma åt brottsligheten.

”När kriminella gäng raserar förtroendet för våra viktigaste institutioner är det dags att tänka om i frågor som rör integriteten”, skrev Björn Ulvaeus i DN.

Foto: TT

Rånad och mordhotad

En som har märkt av problemen på nära håll är Örjan Josefsson, som driver en Ica-butik i Bro nordväst om Stockholm.

Josefsson har upplevt en allt råare kriminalitet och gäng som tar större plats. Under en period kom många ungdomar in i butiken och stal, trakasserade personalen och var allmänt hotfulla.

Ica-handlaren har själv blivit mordhotad flera gånger och under ett rån i den egna Ica-butiken blev frun till och med beskjuten.

– Det är helt klart mycket värre, säger Örjan Josefsson till TT enligt Aftonbladet, på tal om det rådande läget.

Foto: ICA Supermarket Bro/Facebook

Agerar mot gängen

Nu har Örjan Josefsson bestämt sig för att agera. Han vill få stopp på gängkriminaliteten och otryggheten – och få ordning på området.

Bland annat har Josefsson erbjudit praktikplatser till ungdomar som hamnat i kläm. Han talar om samhället måste hjälpas åt, själv har han bland annat erbjudit praktikplatser till ungdomar som hamnat i kläm.

Dessutom har ett samverkansprojekt med myndigheter och företagare startats upp i området.

– Sådana konstellationer är en förutsättning för sådana här områden, säger Josefsson.

Vad tycker du behöver göras för att skapa ett tryggare samhälle – och hur kan vi hjälpas åt? Lämna gärna en kommentar – och glöm inte att dela vidare!

Exit mobile version