Ikeas generösa julklapp: Delar ut 1 miljard kronor till sina anställda – trots att målen inte uppnåtts

Den svenska möbeljätten Ikea har de senaste åren gjort sig kända för att dela ut stora julbonusar till sina anställa.

Och även om året 2020 har varit tufft för alla branscher kommer företagets personal att belönas med tusentals kronor vardera i år igen.

Sammanlagt kommer en miljard kronor att delas ut, rapporterar TT.

Julafton är på ingång och efter det här tuffa året 2020 är det många som har längtat efter att få umgås med nära och kära.

anders tegnell, jul
Foto: TT/Shutterstock

Men med tanke på den skenande smittspridningen i Sverige den senaste tiden är det högst troligt att inte ett enda julfirande kommer att bli sig likt.

Drabbats hårt av pandemin

Även den svenska möbeljätten Ikea har drabbats hårt av pandemin.

Enligt Dagens Industri har Ikeas försäljning sjunkit globalt och målen har inte kunnat uppnås.

Trots det väljer företaget att som vanligt sätta guldkant på vardagen för sina anställda och via lojalitetsprogrammet ”Tack” ge dem en julbonus.

Får 13 780 kronor vardera

”Tack!” har drivits av Ikea sedan 2013 och syftar till att tacka sina anställda för deras insatser och bidrag till företagets framgång.

Foto: Janerik Henriksson/TT

Alla som har arbetat hos möbeljätten i mer än fem år får vara med och ta del av julbonusen, som går till medarbetarnas pension.

I Sverige kommer samtliga anställda som har arbetat på Ikea de senaste fem åren, oavsett enhet, position och lönenivå få 13 780 kronor vardera.

Förra året överträffade Ikea sina mål i Sverige och drygt 8000 anställda fick en extra utbetalning i december. Den bonusen delades ut till alla anställda i varuhusen som jobbar med kundkontakt och uppgick till 113 procent av den anställdas genomsnittliga månadslön.

Vad tycker du om det här? Dela gärna och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required