Ikeas generösa julklapp – delar ut dubbel bonus till sina anställda: ”Alla jublade”

Alla anställda på Ikea i Jönköping ska få dela på en stor julbonus. När varuhuschefen meddelade den glada nyheten för alla anställda blev det jubel efter jubel i lokalerna, rapporterar Aftonbladet.

Den svenska möbeljätten Ikea har de senaste åren gjort sig kända för att dela ut stora bonusar till sina anställda.

Och även om år 2021 påverkats hårt av pandemin kommer företagets personal att belönas med tusentals kronor vardera i år igen.

För bara några veckor sedan rapporterade Aftonbladet om att alla anställda på Ikea-varuhus runt om i hela världen kommer att få dela på 1,1 miljarder kronor.

I Sverige innebär det ungefär 9000 kronor per anställd, oavsett position eller lönenivå.

Ytterligare en bonus

I förra veckan meddelade Ikea i Jönköping att det blir ytterligare en bonus lokalt. Vilket kom som en stor överraskning för alla inblandade.

Ikea drabbades hårt av pandemin och i Jönköping förlorade restaurangen många kunder till följd av ett minskat antal besökare och restriktioner som innebar att de endast fick servera en gäst per bord.

– Under pandemin har nog alla känt att det gått lite trögt och tanken på en bonus hade nog släppt lite brann, säger Miki Tabakovic, varuhuschef på Ikea Jönköping till Newsner.

Foto: Shutterstock/ Miki Tabakovic

Men personalen slet på och trots pandemin såg företaget hur inredningsintresset ökade, något som till slut ledde till att Ikea i Jönköping nådde sina måltal.

Och till slut stod det klart att det räckte för en bonusutdelning.

Miki och HR-avdelningen bestämde sig för att överraska de anställda ordentligt som ett tecken på deras uppskattning.

Miki hoppade ner i en stor låda klädd i juligt omslagspappet, sedan rullades han in på en lastpall till kassaavdelningen där alla anställda hade samlats.

”Celebration” med Kool & The Gang spelades ur högtalarna när Miki hoppade ur den jättestora julklappen med en skylt där det stod ”BONUS”.

– Alla jublade, det var jättekul, säger Miki till Newsner och tillägger:

– Men ingen visste ju hur mycket det var så när jag sa att bonusen blir 70 procent av en månadslön så utbröt jubel igen.

Foto: Miki Tabakovic

Bonusen kommer att betalas ut till de anställda den 22 december och gäller alla på Ikea i Jönköping oavsett vilken avdelning de tillhör.

– Det var verkligen en överraskning. Jag fick gåshud. Det här var inte tomten som kom tidigt det här är faktiskt varje enskild anställd som sett till att vi kan göra det här, säger Miki Tabakovic.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required