Ikeas generösa pandemigåva – delar ut miljardbonus till sina anställda: ”Jätteroligt”

Den svenska möbeljätten Ikea har de senaste åren gjort sig kända för att dela ut stora bonusar till sina anställda.

Och även om år 2021 påverkats hårt av pandemin kommer företagets personal att belönas med tusentals kronor vardera i år igen, rapporterar Aftonbladet.

1,1 miljarder kronor. Det är vad alla anställda på Ikea-varhus runt om i hela världen kommer att få dela på. En bonus som möbeljätten delar ut som tack för det hårda slit alla anställda utfört under pandemin.

I Sverige innebär gåvopengarna drygt 9 000 kronor för den som jobbar heltid, oavsett position och lönenivå.

Foto: Janerik Henriksson, TT/ Shutterstock

Det enda kravet för att ta del av pengarna är att man ska ha varit anställd sedan den 31 augusti i år och att man är kvar i företaget i januari nästa år, då bonusen ska betalas ut.

– Vi uppskattar alltid våra medarbetare väldigt mycket, men under pandemin har det visat sig ännu tydligare hur viktigt det är med allas insatser, så det här gör vi för att visa extra uppskattning, säger Lena Herder ,landschef för Ikea Sverige till Aftonbladet.

”Superhärlig stämning”

Enligt Lina Eriksson,  People planning specialist vid Ikea i Kungens kurva i Stockholm, har det varit en stor utmaning att jobba under pandemin.

– Jätteutmanande. Vi har fått vara flexibla med förändringar och fått bygga om snabbare än vad vi annars gjort. Vi har fått jobba tillsammans och stötta varandra. Man har blivit tightare på varuhusen men också i stort här i Stockholm, säger hon till tidningen.

Nyheten om bonusen togs emot med pompa och ståt.

– Det var superhärlig stämning. Det bjöds på chips och Ikea-bubbel. Jätteroligt, säger Lina Eriksson.

Ikea har ökat försäljningen

År 2020 rapporterade Dagens Industri att Ikea drabbats hårt av pandemin och att försäljningen sjönk globalt och att målen inte uppnåddes.

Men för verksamhetsåret 2021 redovisade företaget en försäljning på 37,4 miljarder euro, en ökning med 6,3 procent jämfört med 2020.

Så fint gjort av Ikea att ge sina anställda en bonus efter pandemin. Dela gärna artikeln om du tycker fler företag bör göra likadant!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);