Jättebryggeriet stoppar all öltillverkning för att göra vatten åt Röda Korset efter katastrofen i Texas.

Ölgiganten Anheuser-Busch har stoppat sin ölproduktion. Istället gör de dricksvatten till Röda Korset som hjälper de som drabbats av översvämningarna i Texas och Oklahoma i USA. – Just nu gör vår produktion akut dricksvatten istället för öl, säger Rob Haas på ölbyggeriet, till NBC News.          

Jättebryggeriet Anheuser-Busch står för omkring 50% av ölproduktionen i USA och tillverkar kända ölmärken som Budweiser, Stella Artois och Beck´s. Men nu stoppar deras bryggeri Cartersville i Georgia all ölproduktion. Istället gör de dricksvatten för att att hjälpa de behövande efter de kraftiga översvämningarna i Texas och Oklahoma.
Mins 25 personer har dött, mer än 12 personer saknas och tusentals hus har förstörts i översvämningskatastrofen i veckan.

Öljätten brukar hjälpa till att producera dricksvatten några gånger om året och samarbetar då med Röda Korset som hjälper utsatta runtom i USA.
– Det är något som vi är unika med att göra under en viss period, säger Rob Haas på ölbyggeriet, enligt NBC News.

Öljätten ska producera 50 000 burkar vatten till Röda Korset.
– Just nu är omkring 2000 plattor, vardera med 24 burkar dricksvatten, på väg ut till samhällena i Texas och Oklahoma. Vattnet tros komma fram inom de närmsta dagarna, säger Rob Haas.

Oklahoma och Texas befinner sig i en situation som man inte förväntade sig och man behöver akut dricksvatten, enligt Röda Korset.
– Det finnas mycket männiksor som behöver hjälp och alla hjälper till, säger Jordan Scott, Röda Korsets talesperson, enligt NBC News.

aaaaaaaa

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.

Om du också vill göra skillnad kan ett första steg vara att byta till GodEl som skänker vinsten till välgörenhet. (Annons från GodEl)