Jennies dotter slogs blå av mobbarna – nu kräver hon att skolan agerar: ”Mobbarna kommer undan”

I två års tid har Jennies dotter blivit utsatt för mobbning av andra elever i skolan. Trots åtskilliga möten med skolan blir situationen inte bättre.

Nu kräver Jennie att skolan tar krafttag mot mobbarna.

När Jennies dotter började i lågstadiet var det tydligt att hon inte trivdes i skolan.

För Newsner berättar mamma Jennie om hur dottern utsattes för mobbning och hur det förekom våld i korridorerna.

– Hon var inte trygg i den skolan och hon var väldigt påverkad av det. Hon kom hem och hade brutala utbrott. Det var som om hon tog ut allt på oss, så till slut bestämde vi oss för att byta skola, berättar Jennie för Newsner.

Skolkorridor
OBS: Personerna på bilden har ingenting med händelsen att göra. Foto: TT

När dottern började årskurs fem fick hon en plats på en ny skola i närheten och familjen trodde att situationen skulle bli bättre.

Och det blev det, i alla fall för ett litet tag.

– Hon kände en tjej i klassen sedan tidigare, en tjej som hon känt sedan förskolan. Så de första två veckorna kom hon hem lugn och glad, men det ändrades snabbt, berätta Jennie och tillägger:

– En annan tjej i klassen började visa lite avundsjuka på att min dotter kände den här andra tjejen sedan tidigare och då började utfrysningen.

Misshandlad utanför idrotten

Det eskalerade. Utfrysningen utvecklades snart till fysiska påhopp, glåpord och hot om våld.

– För att min dotter skulle få vara med fick hon bära de andra tjejernas väskor till idrotten och bära deras nyckelknippor runt halsen. Sedan började de skriva om henne på internet, och snart hade allt fler vänt sig mot min dotter.

Jennie och dotterns pappa kontaktade skolan och bad dem hålla lite extra koll.

– Men det blev ord mot ord hela tiden. Min dotter kommer hem och gråter hela tiden och en dag kom hon hem och berättade att en av tjejerna flugit på henne efter idrotten.

– Hon berättade att hon blivit inknuffad i väggen, blivit sparkad på och fått sitt huvud dunkat i väggen. När hon kom hem med blåmärken från skolan ringde jag till rektorn direkt.

Blåmärken
Jennies dotter kom hem från skolan blåslagen och ledsen efter att mobbarna slagit henne. Foto: Privat

”Skulle slå sönder henne”

Skolan kallade till möte och lovade förändring och erbjöd dottern samtal med skolkurratorn.

– Jag ifrågasatte det för det är inte min dotter som är problemet här, men de menade att det kunde trygga upp henne.

Trots att skolan, enligt Jennie, lovat att lösa situationen har mobbningen bara fortsatt och för bara några veckor sedan fick Jennie nog.

– De kallar henne för hora, tjockis, att hon är äcklig. De ställer sig för henne, och en kille sade att han skulle spränga min dotter i bitar, säger Jennie och tillägger:

– Samma kille försökte flyga på henne utanför matsalen men blev stoppad. Lite senare samma dag försökte han igen och i klassrummet ska han ha sagt att han skulle slå sönder min dotter, för att hon var ful och äcklig.

Efter den dagen har Jennie haft dottern hemma.

– Jag känner mig inte trygg med att ha henne i skolan, de kan uppenbarligen inte skydda henne, säger Jennie.

Kräver att skolan agerar

Nu har skolan lovat att en person ska finnas för dottern under rasterna så att hon ska känna sig trygg.

Men Jennie är långt ifrån nöjd över skolans hantering av fallet.

– Varför ska min dotter behöva ha övervak i skolan? Grejen är ju den att de måste göra någonting åt personerna som mobbar.

Jennie
Foto: Privat

Nu kräver hon att skolan tar krafttag mot mobbarna.

– Min dotter går i 6:an, hon har ett behov av att känna sig omtyckt såklart. Det är en känslig ålder och hon har inga kompisar, ingen hon kan vara med på fritiden. Och det enda vi får är att gå på möten efter möten, men de eleverna som mobbar kommer undan.

– Vi vet ju att skolan har möjlighet att omplacera en elev när det har förekommit både misshandel och hot om misshandel. De har en skyldighet att skydda de andra eleverna om inte annat, säger Jennie.

Newsner har försökt nå skolans rektor.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required