Jenny Alversjös nya glädjebesked efter stroken

Omtyckta programledaren Jenny Alversjö drabbades av en stroke.
Nu har hon ett nytt och glädjande besked till alla TV-tittare, berättar hon i en intervju med Aftonbladet.

Jenny Alversjö, 45, är en av TV4:s omtyckta TV-profiler. Hon syns framför allt som programledare i Nyhetsmorgon, där hon ger oss tittare en härlig start på dagen med intressanta intervjuer och trevliga reportage. Hon har också varit nyhetsankare på kanalen och haft andra programuppdrag.

Men på senare tid har Jenny inte kunnat vara med någonting i TV4 – efter att hon drabbades av en stroke för omkring en månad sedan. På sin Instagram berättade hon om händelsen:

”Jag har fått en hjärnblödning. En stroke. Jag…mitt i livet. Frisk. Stark. Äter tristast och renast av alla. Men enligt läkarna har jag haft tur. Det har gått så bra det bara kan gå och jag mår under omständigheterna bra. Har ont i huvudet förstås och är chockad, men mest av allt är jag väldigt väl medveten om hur skört livet är. Hur enormt viktig varje dag är”, skriver hon.

View this post on Instagram

Bronde. Vad tycks? ✂️ @frusoder1

A post shared by Jenny Alversjö (@jennyalversjo) on

Nu berättar Jenny i en ny intervju med Aftonbladet att hon, sakta men säkert, är på väg tillbaka.

Förra veckan satt hon i Globen tillsammans med kollegorna och såg den stora Idol-finalen. ”Bästa kvällen på länge!” skrev Jenny då till den här glada bilden där hon satt i publikhavet tillsammans med Henrik Alsterdal, Anders Pihlblad och Maria Forsblom.

– Det är mycket bättre! Jag har i och för sig mått ganska bra från början. Men nu börjar jag känna mig riktigt stark, säger Jenny Alversjö till Aftonbladet, och berättar att hon inte kommer behöva gå igenom någon rehabiliteringsträning framöver.

Jenny Alversjö: Kommer tillbaka efter jul och nyår

Programledaren säger att hon längtar efter att få komma tillbaka till TV-jobbet på TV4, samtidigt som hon nu ger ett besked om när det kan tänkas bli.

 – Jag kommer tillbaka efter jul- och nyårsuppehållet. Men jag skulle verkligen vilja jobba nu. Jag har aldrig vilat så här mycket i hela mitt liv. Jag får ju sovmorgon varje morgon nu, säger hon.

Så härligt att höra att du mår allt bättre, Jenny! Dela gärna vidare inlägget för att önska henne all lycka till nu.

TV: Sveriges TV-historia