Främling ofredade Jossan på öppen gata – då gav hon förövaren en rak höger: ”Fel tjej”

På väg hem från gymmet i Härnösand blev Jossan ofredad av en främmande man på gatan. Då visade hon att gärningsmannen gett sig på fel person och gav mannen en rak höger.

Det var i måndags förra veckan som den fruktansvärda händelsen ägde rum.

Jossan Nordén var på väg hem från gymmet i Härnösand när hon plötsligt kände någon lägga handen på hennes rumpa.

”Jag känner den gående mannens hand på min rumpa. En fast hand där vartenda finger gör sig till känna då de trycker sig in mot mitt underliv”, skriver Jossan i ett inlägg på Facebook.

Hon hinner knappt tänka innan hon agerar, och det instinktivt.

”I samma sekund går en intränad blixt genom min kropp och jag svingar runt med en vänsterkrok, följt en rak höger, rak vänster mot mannens ansikte följt av en spark över hans vänstra knä medans jag skriker; DU RÖR INTE MIG, GÅ HÄRIFRÅN, SLUTA FÖLJA EFTER MIG. SCHAS! DU BEHANDLAR INTE KVINNOR SÅDÄR FATTAR DU, SKÄMS!!”, skriver hon i inlägget.

Jossan försökte filma mannen för att kunna anmäla honom men instället för att bli skrämd av Jossans filmande började han jaga efter henne.

LÄS MER: My, 27, överfölls av tre okända män – då slog hon ner dem: ”Ren överlevnadsinstinkt”

Ringde sin sambo i panik

Jossan sprang mot sitt hem i centrala Härnösand med mannen i hasorna.

”Jag ringer min sambo på speed dial och gråtskriker att han ska springa ut på gatan, vilket han gör direkt. Då mannen några sekunder senare får syn på min sambo som är en storvuxen och muskulös man som kliver ut mellan oss två viker han av vidare längs Storgatan och låtsas gå som om ingenting har hänt”, skriver hon i inlägget.

Jossan förklarade för sambon vad mannen hade gjort mot henne varpå han uppmanade henne att ringa polisen medan han tog upp jakten på gärningsmannen.

Polisen har hållit förhör

Polisen anländer snabbt till platsen och tar hand om Josefin samt upprättar en anmälan.

Enligt SVT som också rapporterat om händelsen har förhör hållits med en person misstänkt för sexuellt ofredande under samma kväll som händelsen ägde rum.

– Vi kommer gå vidare med ärendet och hålla fler förhör för att finna ut vad som hände, säger hon till SVT.

Skärrad efter händelsen

Jossan är tacksam över polisens proffsiga agerande men är fortfarande skärrad efter händelsen.

”Jag är uppvuxen här och kände mig både trygg och glad då jag säger hejdå till mina vänner på gymmet då det är dags att gå hem. Min kampsportsbakgrund kanske påverkar hur trygg jag känner mig, men den gör mig inte mindre skärrad av detta, snarare mer. Att kunskapen krävs på vägen hem klockan 20 på kvällen. Han gav sig på både Rätt, och Fel tjej samtidigt.För tänk om det inte var mig han gav sig på. Tänk om den tjejen hade tvekat en sekund eller två. Vad hade hänt med henne på den tysta köpmangatan då?”, frågar sig Jossan i inlägget på Facebook.

Nu uppmanar hon fler att slå tillbaka när någonting inte känns rätt.

”Lär era döttrar systrar och sambos att alltid slå tillbaka, svälj ingenting för de blir till en klump i magen. Låtsas aldrig som ingenting för att de känns enklare, eller om det i något fall skulle förstöra stämning, självbild eller relation. Tvärtom, för ett jävla liv. För de är minsann ditt jävla liv och din jävla kropp”, skriver hon i inlägget.

Inlägget har väckt starka reaktioner i sociala medier och hennes agerande hyllas i kommentarsfältet.

”Så bra gjort av dig”, skriver en person.

”Bra gjort Jossan. Jag önskar att det fanns fler i det landet som vågar visa lite civilkurage. Det är lätt sitta och spy galla på Facebook och Flashback, men i verkligheten är det få som vågar göra något”, skriver en annan.

”Så j-a bra gjort!”, skriver en tredje.