JUST NU: Artisten Claes-Göran Hederström är död – blev 77 år gammal

Artisten och schlager-legendaren Claes-Göran Hederström är död, det rapporterar SVT Kulturnyheterna under onsdagsmorgonen.

Foto: Naina Helén Jåma/TT

Tävlade i Eurovision

Artisten Claes-Göran Hederström var en svensk artist och schlagerstjärna som framförallt känns igen för hitlåten ”Det börjar verka kärlek, banne mej”, som han vann Melodifestivalen med 1968.

Bara 22 år gammal fick han representera Sverige i Eurovision Song Contest i London.

På plats tog Claes-Göran Hederström hem en femteplats med låten.

– Jag tyckte inte att det var något sensationellt att vinna. Det kändes bara naturligt. Men när jag vaknade upp dagen efter då tänkte jag att på något sätt hade jag äntligen lyckats. Det var ju trots allt det som var målet när jag började lira i garaget tillsammans med min bror, sa Claes-Göran Hedenström i en intervju med Newsner 2020.

Låten låg etta på Svensktoppen och Kvällstoppen under hela våren 1968, och resulterade i en turné med Mona Wessman och Lenne Broberg samma sommar och höst.

Tjänade pengar på låten hela sitt liv

Idag, 54 år senare, är låten fortfarande hyllad av flera generationer.

I intervjun med Newsner 2020 berättade schlagerstjärnan att det fortfarande var med glädje som han framförde låten.

– Jag tjänar ju fortfarande pengar på låten vilket är helt otroligt. Alla har ju minnen till den här låten. Ett tag tyckte jag det var lite tjatigt. När jag uppträder blir det ju cirka 2 minuter, och det är ju ganska lindrigt, sa han till Newsner då.

Claes-Göran upptäcktes av Mats Olsson och gjorde TV-debut 1967 i Minishow, tillsammans med Mona Wessman som han senare turnerade med, samt Nina Lizell. 

Claes-Göran föddes den 20 oktober 1945 i Danderyd. Han blev 77 år gammal.

Vila i frid, Claes-Göran. Alla tankar går till anhöriga.