JUST NU: Sjukhusanställd smittad av coronaviruset

En anställd på Danderyds sjukhus har smittats av coronaviruset, det rapporterar Dagens Nyheter. Medarbetaren ska ha hunnit arbeta en dag på sjukhuset innan smittan upptäcktes.

– Medarbetare vid sjukhuset och övriga personer som inte kontaktats av Smittskydd Stockholm har bedömts inte vara utsatta för risk för smitta, uppger Åsa Hammar, chefläkare vid Danderyds sjukhus till Dagens Nyheter.

I skrivande stund har över 95 000 personer i världen bekräftats bära på coronaviruset, varav 60 i Sverige.

En av dessa är en medarbetare på Danderyds sjukhus, vilket bekräftas av kommunikationsdirektör Anna-Karin Stark till Dagens Nyheter.

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/TT

Enligt henne ska personen i fråga ha arbetat en dag på sjukhuset med smittan i kroppen, men inte träffat några patienter, utan enbart kollegor. Det var inte förrän senare på dagen som medarbetaren kände av influensasymptom.

– Smittskydd Stockholm är vana att kontakta och bedöma de som kan ha blivit utsatta för smittsam sjukdom. Den som vill ha mer information eller som tror sig vara smittade på annat sätt uppmanas kontakta 1177 Vårdguiden, säger Åsa Hammar, chefläkare vid Danderyds sjukhus i en skriftlig kommentar till DN.

Dela gärna för att upplysa andra som varit i kontakt med sjukhuset i fråga.

Texten uppdaterades senast 20-03-05 15.58.