Vaccin mot coronavirus kan vara på väg – forskarnas nya genombrott

Forskare i Israel verkar ha nått ett genombrott i coronavirus-frågan.

Enligt brittiska Daily Mail kan ett nytt vaccin vara månader, kanske veckor, bort.

Det är från MIGAL-labbet i Israel som de hoppfulla nyheterna nu kommer.

Nu ska ett nytt vaccin mot coronavirus testas.

– Grattis till MIGAL för det här genombrottet, säger Israels vetenskaps- och teknologiminister Ofir Akunis, till Daily Mail.

Om testerna lyckas hoppas forskarna att det ska kunna användas inom 90 dagar – alltså blott tre månader bort. Tidigare har medieuppgifter och forskare talat om att ett vaccin kan vara på väg inom ett till två år. Men nu målas alltså en ljusare bild upp av forskarna i Israel.

Foto: AP Photo/Ahn Young-joon/TT

– Jag är övertygad om att vi kommer ha fortsatta framsteg, vilket ger oss möjligheten att få fram ett välbehövligt motmedel mot det allvarliga globala hotet som covid-19 är, säger vetenskaps- och teknologiminister Ofir Akunis enligt Daily Mail.

De prover som MIGAL-labbet hittills utfört har testat vid ett veterinärsinstitut på fjäderfän och ska där ha visat på goda resultat.

– Med tanke på det akuta globala behovet av ett coronavirusvaccin för människor, gör vi allt vi kan för att påskynda utvecklingen. Vi har för närvarande intensiva diskussioner med potentiella partners som kan hjälpa till att påskynda försöksfasen och påskynda slutförandet av slutproduktutveckling och regleringsverksamhet, säger MIGAL-vd:n David Zigdon enligt Daily Mail.

Hittills har 83 396 personer drabbats av coronaviruset i världen. 2 858 av dessa har dött, och 33 277 personer har friskförklarats, enligt ECDC:s uppgifter. I Sverige har sju fall av coronavirus bekräftats.

Bild: Shutterstock

Nu hoppas vi på det bästa i kampen mot coronaviruset!

Dela gärna vidare dessa goda nyheter!