Kommunen skrotar fyrverkerier till nyår – satsar på någonting helt nytt: ”Mer modernt sätt…”

Vi är vana att fira nyår med raketer och smällare. Men i Trollhättan är det slut med det.

Nu meddelar kommunen att de inte kommer att arrangera ett klassiskt firande med fyrverkerier – utan de satsar på någonting helt nytt.

– Vi ser fram emot att kunna bjuda trollhätteborna på ett mer modernt sätt att fira in det nya året, säger Peter Eriksson, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

De flesta förknippar nog nyårsafton med tomtebloss, champagne, raketer och en slutlig nedräkning vid tolvslaget.

För invånarna i Trollhättan blir det en något annorlunda högtid i år. Det är nämligen så att Trollhättan stad har valt att skrota fyrverkerierna.

Läs mer: Jeanette Höglund bryter tystnaden – därför vill hon bli julvärd i SVT: ”Jag skulle…”

– Vi ser fram emot att kunna bjuda trollhätteborna på ett mer modernt sätt att fira in det nya året och samtidigt visa hänsyn till de djur och människor som upplever obehag av fyrverkerierna, säger Peter Eriksson i ett pressmeddelande.

Har fungerat i andra städer

Kommunen låter meddela att de i stället har valt att satsa på att för första gången anordna en lasershow i staden, på det centrala Drottningtorget.

Flera andra svenska städer har gjort liknande inköp tidigare, till exempel har det gått att se lasershower på nyår i Lidköping. Det har varit en stor succé.

Trollhättan stad bekräftar att det faktiskt kommer att vara två stycken shower, en redan klockan 17.00 och en vid tolvslaget. Det kommer även att vara barndisco, eldshow och musik på torget under kvällen.

Lasershow i Lidköping
Lasershowen i Lidköping. Foto: Facebook/Laserimage

– Det här är ett sätt att bidra till vår ambition av att skapa ett levande centrum och använda det vackra vardagsrum vi har på Drottningtorget, säger Peter Eriksson och fortsätter:

– Jag hoppas att många trollhättebor tar chansen att tillsammans med mig och många andra, välkomna det nya året på torget.

Låter som en spännande satsning! Eller vad tycker du? Skulle du sakna fyrverkerierna?

Låt höra din åsikt i kommentarerna. Dela och gilla gärna artikeln.