Adam, 19, erbjöd sig att byta däck på främlingars bilar – nu har han äntligen fått jobb: ”Känns jättebra”

Adam Absér i Sundsvall har sedan han tog studenten sökt mängder av jobb utan framgång – tills nu.

Efter hans uppmärksammade initiativ på Facebook där han erbjöd sig att byta däck på folks bilar så vände lyckan.

Numera har han dubbla jobb.

Adam Absér, 19, i Sundsvall uppmärksammades för ett tag sedan av både SR och SVT.

Allt började med att han lade ut en annons på Facebook där han erbjöd sig att byta däck hos de som har svårt att ta sig till en verkstad.

– Jag brukar byta däck hemma varje säsong och nu när snön kom plötsligt så tänkte jag att jag kan byta däck hemma hos andra. Hjälpa till och tjäna lite extrapengar på sidan, sade Adam Absér till SVT Västernorrland.

Sökt jobb under lång tid

Adam är av de många unga som upplevt hur svårt det kan vara att ta sig in på arbetsmarknaden. Själv tog han studenten i år där han läste på Teknikprogrammet.

Men efter studenten har det varit svårt att få jobb. Sedan i somras har han sökt uppskattningsvis mellan 20 till 30 jobb utan resultat.

När snöovädret drog in över Sundsvall i oktober så såg Adam en möjlighet att tjäna lite pengar och samtidigt göra nytta. Det var då han erbjöd sina däckskiftartjänster på Facebook.

Adam Absér
Adam Absér. Foto: Privat

Lyckan vände

Efter att Adam bytt däck på en av sina kunders bilar så blev han av henne erbjuden jobb på Lidl. Och efter att P4 Västernorrland gjorde ett reportage om Adam så hörde butikschefen på bildelsvaruhuset Motonet av sig.

– När man ser en kille som har den här viljan och vill visa dels snällheten, men sen att han tar det här initiativet så tänkte jag – ”oj, han behöver vi här”, säger varuhuschefen Fredrik Hallstensson till SVT.

Och Adam är själv mycket glad över att äntligen ha fått inte bara ett, utan två jobb.

– Det känns jättebra, jag har ju sökt jobb länge. Sedan innan jag tog studenten, säger Adam Absér till Newsner.

Stort grattis säger vi till Adam!