Kristin Kaspersens otäcka besked – efter blodiga olyckan: ”Det sprack ända in till…”

.

Kristin Kaspersen, 49, föll handlöst till marken efter lyftet i träningslokalen före Let’s dance. 

Den folkkära tv-profilen tvingades akut till sjukhus – och fick sys med nio stygn rakt i pannan.

Nu berättar hon om den otäcka smällen. 

– Det var helt stört, säger Kristin i TV4:s Nyhetsmorgon på fredagen. 

Det var på torsdagseftermiddagen som Let’s dance-tittarna nåddes av beskedet om favoriten Kristin Kaspersens otäcka skada.

Plötsligt föll hon handlöst mot golvet efter ett lyft i träningslokalen. Kaspersen fick föras akut till sjukhus och tvingades sy i pannan.

– Jag föll på huvudet efter ett lyft. Eftersom jag blödde rätt ordentligt kom ambulans för pannan behövdes sy. Efter 3 timmar och 9 stygn var jag tillbaka i danslokalen och tränade lite lätt, skrev Kristin på Instagram.

I dag, på fredagen, är det dags för avgörandet i Let’s dance, där Kristin och danspartnern Calle Sterner är ett av fem par som är kvar i tävlingen. Inför kvällens show berättar Kristin om den otäcka smällen i Nyhetsmorgon.

View this post on Instagram

Liten olycka idag på dansträningen. Jag föll på huvudet efter ett lyft. Eftersom jag blödde rätt ordentligt kom ambulans för pannan behövdes sy. Efter 3 timmar och 9 stygn var jag tillbaka i danslokalen och tränade lite lätt.(stegade igenom koreografi) Ingen hjärnskakning. Inte ont i övrigt så allt är bra. Jag ska tillsammans med @callesterner dansa en grym Paso till Mama Mia imorgon i Lets Dance! Längtar! @tv4letsdance Tack @linnhegdal @carrolundholm, Calle, sjukvården och alla runt om i vårat team för hjälp, Pepp och skratt i något som efter omständigheterna slutade bra. På stories lägger jag en glad film från träning efter sjukhusbesöket. #kristinochcalle #letsdancese #liteotur

A post shared by kaspersen (@kaspersen) on

– Det var ju helt stört. Grejen var att jag satt på hans axel och skulle ner därifrån och faller rätt ner. Han får inte tag på mig, säger Kristin Kaspersen i Nyhetsmorgon.

Kaspersen visar också upp pannan och berättar om den otäcka smällen.

Foto: TV4

– Härunder har jag stygnen. Det blev som ett T. Det sprack alltså ända in till skallbenet så muskeln har gått av här. Jag har hårt pannben, säger Kaspersen i TV4.

Kaspersen förklarar att hon fick sy nio stygn på sjukhus, och att hon sedan åkte tillbaka till träningslokalen och fortsatte öva. Men nu ska hon vila sig i form inför kvällens avgörande i Let’s dance.

Foto: TV4

– Hade mått dåligt eller haft ont någonstans så hade jag inte tränat. Men jag åkte tillbaka och tränade en timme, stegade. Och nu vilar jag.

Kristin Kaspersen om skadan inför Let’s dance

På frågan om läkarna verkligen godkänt att hon åker och tränar igen svarar hon att det inte ska vara några problem. Hon är glad över att hon har en så god fysik sedan tidigare.

– Jag har inte ont i nacken och är glad över att jag alltid har tränat och stärkt kroppen. För hade jag inte varit stark själv så är jag helt övertygad om att den här lilla olyckan hade slutat annorlunda.

Ändringen inför avgörandet i direktsändning

På fredagskvällen står hon i direktsänd tv och dansar till musikaltema. För Kaspersen och Sterner gäller Mamma Mia – men de gör en ändring i numret.

Lyftet som var planerat i numret tas bort.

– Jag håller absolut inte tillbaka. Jag kommer köra allt jag kan i paso dobblen. I musikalmedleyt, där vi skulle göra lyftet, måste jag så klart ta bort det där lyftet, säger Kristin.

Krya på dig, Kristin! Vi skickar nu alla styrkekramar vi kan till dig att du tillfrisknar snabbt inför i kväll!