Kronprinsessan Victorias värmande ord till ensamma äldre: ”Medkänsla för att många äldre blir isolerade”

Att visa uppskattning till de som gör något bra har aldrig varit så viktigt som i dessa tider. Det är trots allt sådant som motiverar folk att fortsätta. Det är nu vi ska visa medmänsklighet, det förtydligade statsminister Stefan Löfven i sitt tal till nationen under söndagen.

Alla tack-tal sker dock inte i rampljuset. Här om dagen ringde kronprinsessan personligen till PRO för att visa uppskattning för allt de gör, samt för att visa medkänsla för alla äldre som drabbas av isoleringen.

Kronprinsessans tack till PRO

I fredags fick Pensionärernas riksorganisation – PRO ett samtal från självaste kronprinsessan Victoria, något som organisationen skrivit om på sin hemsida.

– Det var ett väldigt fint samtal där kronprinsessan betonade hur mycket hon uppskattar allt det stora arbete som PRO gör varje dag. Vi diskuterade även hur viktigt det är att man är extra vaksam mot bedragare som försöker lura äldre i kölvattnet av corona, säger Christina Tallberg enligt PRO.

Under samtalet ska kronprinsessan ha uttryckt sin empati för de många äldres situation just nu, i och med corona och den karantän de uppmanas sitta i.

Foto: Shutterstock/TT

Vad fint av vår empatiska kronprinsessa. Dela gärna för att göra som henne, och sprida omtanke och tacksamhet.