Kungafamiljen i sorg – Carl XVI Gustafs svåger har avlidit

Kungafamiljen är i sorg. 

Under tisdagskvällen bekräftade Hovet att Carl XVI Gustafs svåger, Friherren Niclas Silfverschiöld och make till Prinsessan Désirée, har avlidit.

Han blev 82 år gammal.

Prinsessan Désirées, syster till Carl XVI Gustav, make Niclas Silfverschiöld gick bort natten till tisdag. Det bekräftar Hovet på sin hemsida. Han somnade in omgiven av sin hustru och parets tre barn, Carl, Christina Louise och Hélène.

I ett uttalande på Hovets hemsida uttalar sig kungen om det sorgliga beskedet.

– Jag och min familj har med stor sorg tagit emot beskedet att friherre Niclas Silfverschiöld, Prinsessan Désirées make, har gått ur tiden. Våra tankar går till Prinsessan Désirée med familj, säger kungen.

Silfverschiöld gifte sig med Prinsessan Désirée, en av kungens fyra äldre systrar, i Storkyrkan den 5 juni 1964. De bodde tillsammans på slottet Koberg, cirka två mil söder om Trollhättan. Kungen har många gånger varit ute på Slottet för att jaga. 

De sista åren deltog Niclas Silfverschiöld bara på ett fåtal officiella högtider i familjen, den senaste i samband med kungens 70-årsfirande förra året. Han var en del av kungenfamiljen i och med giftermålet med Desirée. 

Niclas Silfverschiöld blev 82 år gammal.

Foto: SÖREN ANDERSSON / TT

Vila i frid Niclas.