Kvinnan med funktionsnedsättning rånades. Då sprang han efter tjuvarna och höll fast dom. Nu hyllas Ahmed av polisen.

När en kvinna med funktionsnedsättning rånades i Malmö var Ahmed Al-Grety snabb att ingripa. Han jagade tjuvarna, tog fast dem och larmade polisen. – Jag såg till att hålla dom kvar tills polisen kom. För mig är det självklart att hjälpa till, säger Ahmed till Aftonbladet.      

När Ahmed Al-Grety, 22 var på promenad i stadsdelen Kirseberg i Malmö hörde han att en kvinna skrek att hon hade blivit rånad. Det fanns flera människor runtomkring men ingen reagerade när.
Hon hade knuffats ner på marken och hennes midjeväska hade blivit stulen. Ahmed var däremot blixtsnabb med att reagera.
Han berättar att allt gick mycket fort. Han hann se att två kvinnor sprang iväg från platsen och förstod att de var dem som stulit kvinnans väska. Och i samma stund började han springa efter dem.
Kvinnorna märkte att Ahmed sprang efter och slängde då stöldgodset på vägen. Då tog Ahmed en genväg och lyckades fånga kvinnorna mot ett staket. I samma veva ringde han och larmade polisen.
– När vi kom fram hade Ahmed fångat in kvinnorna mot staketet, de hade inte en chans att komma undan, säger yttre befäl Andy Roberts till Aftonbladet.
Nu hyllar polisen Ahmed för sitt agerande.
Polisen har nominerat honom till avdelningen för rådigt ingripande av allmänhet.”
– Han är verkligen dagens hjälte, att ingripa så som Ahmed gjorde, särskilt när en funktionshindrad person blir utsatt för brott, är sådant som verkligen bör uppmärksammas, säger Andy Roberts till tidningen.
Och det går inte annat än att hålla med. Vilken hjälte Ahmed är!

När en kvinna med funktionsnedsättning blev rånad tvekade inte Ahmed en sekund. Nu hyllas han av polisen: ”Han gjorde allt rätt”

Posted by Aftonbladet on Friday, July 3, 2015

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.