Foto: Instagram/@lailabagge

Läkarnas besked till Laila Bagge – efter otäcka olyckan: ”Det gör jävligt ont”

Två dygn efter den otäcka olyckan – nu är Laila Bagge tillbaka i radiostudion igen.

Samtidigt delar den omtyckta profilen med sig om en glädjande nyhet.

”Igår fick jag reda på att jag inte behöver operera käken vilket jag är oerhört glad över, skriver hon.

Det var på måndagsmorgonen som olyckan slog till. Den populära radio- och tv-profilen Laila Bagge svimmade i sitt hem och fick föras med ambulans till sjukhus.

”Rix morronzoo”-programledaren förklarade att hon kände hon sig yr, illamående och svimfärdig. När hon gick in på toaletten för att dricka ett glas vatten så svimmade hon plötsligt.

”Det visar sig att när jag slog i ansiktet så spräckte jag hakan och slog även av delar av två tänder. Det var ju som ni förstår inte tal om att åka till jobbet. Istället blev det att åka ambulans till sjukhuset”, skrev Laila Bagge på sin blogg.

Laila Bagge fick genast hjälp på sjukhuset och lugnande besked, berättar hon i sin blogg.

”Eftersom jag hade svimmat hamnade jag automatiskt på hjärtavdelningen. Men man kunde konstatera att alla mina värden såg bra ut och att det troligen var som jag själv trodde att det var vätskebristen som var orsaken. Fick ligga kvar på observation ett par timmar och under tiden sydde man mig på hakan”, skriver Laila Bagge på sin blogg.

Laila Bagges besked: Behöver inte operera

Redan på onsdagen – två dygn senare – var Laila Bagge tillbaka på jobbet i radiostudion. På Instagram tackar hon för det massiva stöd hon känt från följare och radiolyssnare de senaste dagarna. Hon klär sig i munskydd, men inte primärt på grund av den rådande pandemin.

”Vill verkligen tacka för allt stöd och alla fina kommentarer jag fått här på instagram. Har på mig munskydd då jag ser värre ut idag och vill dels inte skrämma er eller fira halloween för tidigt”, skriver Laila på Instagram.

Dessutom kan hon berätta att läkarna kom med glädjande besked. Hon slipper operation. I stället är tanken att käken som hon slog i så illa i handfatet och på golvet ska läka ihop av egen kraft.

”Igår fick jag reda på att jag inte behöver operera käken vilket jag är oerhört glad över. Frakturen i käken ska läka av sig självt och jag har fått rehabiliteringsövningar för käken som jag ska göra!”, skriver hon.

”Det gör jävligt ont”

Den tuffa prövningen har resulterat i svåra smärtor som fortfarande sitter i. Trots det sänder Bagge alltså radio som vanligt i dagarna.

Nästa steg blir ett besök hos tandläkaren.

”Ska inte sticka under stolen med att det gör ont för det gör jävligt ont, men med Alvedon och Ipren går det bra! Jag ska alltså hålla igång käken vilket passar bra då jag sänder radio och kan då fortsätta jobba! Men innan käken är på plats så blir det flytande föda och om någon vecka får jag fixa mina tänder”, skriver hon.

På sin Instagram story har Laila Bagge också förklarat att hon fått göra ett EKG-test – för att undersöka orsaken till hennes kollaps.

”Jag är dock rätt säker på att det var vätskebrist, men glad att dom vill vara på den säkra sidan”, skriver Laila på Instagram story.

Foto: Instagram/@lailabagge

Laila Bagge har också varit tydlig med att hon vill passa på att hylla vårdpersonalen som hjälpt henne på sjukhuset och i ambulansen.

”Jag vill passa på att sända ett stort tack till all personal på sjukhuset och i ambulansen. Sjuksköterskor, ambulansvårdare, läkare och undersköterskor. Wow! Ni är helt underbara!”, skrev hon.

I kommentarsfältet på Instagram har många radiolyssnare valt att skriva några ord för att peppa Laila.

”Skönt att du slapp och operera käken och stor KRYAKRAM till dig”, skriver en radiolyssnare.

”Vilken kämpe du är”, skriver en annan.

En annan lyssnare tycker att radiostationen ska skicka profilen på spa.

”Skickar massa kramar till dig underbara Laila 😍💖💖💖💐 Krya på dig , rix morron zoo , skicka henne på spa .. och sänd därifrån .. det behöver hon”, skriver lyssnaren i kommentarsfältet.

Krya på dig, Laila! Skriv gärna din krya på dig-hälsning till Laila Bagge i vårt kommentarsfält på Facebook.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required