Lastbilschaufförernas fina initiativ – samlade in 1,5 miljoner till sjuka barn: "Barn och cancer hör inte ihop"

Lastbilschaufförernas fina initiativ – samlade in 1,5 miljoner till sjuka barn: ”Barn och cancer hör inte ihop”

På initiativ av yrkeschauffören Christer Thynell enades flera tusen lastbilschaufförer i Sverige om att skänka en krona per körd mil till Barncancerfonden under hösten.

Nu har de samlat in över 1,7 miljoner kronor till förmån för sjuka barn. En summa långt över vad de trodde var möjligt. 

2018 startade Christer Tynell Facebookgruppen ”Vi som kör för Barncancerfonden”, som innebar en uppmaning om att skänka en krona per körd mil till Barncancerfonden

Gruppen växte fort, och det visade sig snabbt att tusentals lastbilschaufförer från hela landet ville vara med och skänka pengar. 

Foto: Facebook/Jens Brandt

Idag har gruppen över 4 600 medlemmar, och alla ville samla in pengar även i år.

– Vi är medvetna om att vi inte drar några applåder på vägarna, men vi är inte bara i vägen, vi gör faktiskt bra grejer också, sa Christer i en intervju med Sveriges Radio i september. 

En krona för varje mil

I en tidigare intervju med Aftonbladet berättar initiativtagaren Christer Tynell att han själv är småbarnsförälder, och att det räcker som anledning till att vilja göra en sådan sak som han och hans branschkollegor gjort. 

Sedan september har Christer och flera av landets tusentals lastbilschaufförer donerat en krona för varje mil de kört i sitt yrke, åt Barncancerfonden.

I gruppen “Vi som kör för Barncancerfonden”, har chaufförerna delat med sig av bilder och berättelser, och uppmuntrat varandras insatser. 

Samlade in över 1,7 miljoner

Nyligen hade Christer ett glatt besked till de övriga medlemmarna i gruppen:

“MÅLET för i år var satt till 1.500.000.

RESULTATET blev 1.746.154:- !!!!!!!!!

STORT VARMT TACK – TILL ALLA!!!!”. 

Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden, som hyllar yrkeschaufförerna på Facebook. 

“Till alla tusentals yrkeschaufförer som engagerat sig i kampen mot barncancer. Er insats för cancerdrabbade barn är otroligt värdefull och för det vill vi skicka vårt allra varmaste tack. Det gör vi via John, som drabbades av en hjärntumör när han var 4 år, men som med rätt hjälp nu äntligen utbildat sig till lastbilschaufför.

Ni överträffade ert mål att samla in 1,5 miljoner kronor. Med hjälp av era mycket generösa gåvor kan vi fortsätta att finansiera forskning och stöd som hjälper John och andra drabbade barn att få leva och uppnå sina drömmar.

Barn och cancer hör inte ihop. Tack för att ni är med och delar ordet.”., skriver Barncancerfonden.

Dela gärna så att fler får ta del av detta fina initiativ.

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);