Leif GW Perssons stora vrede – ryter ifrån mot vaccinkaoset: ”Borde fattat från början”

Leif GW Persson, 76, har äntligen fått sitt coronavaccin.

Men krimprofessorn är fortsatt starkt kritisk till vaccinhanteringen i Region Stockholm.

– Ett våldsamt resursslöseri, dundrar Leif GW Persson i en intervju med Aftonbladet.

Vaccinationerna mot covid-19 pågår för fullt i Sverige. Enligt Folkhälsomyndighetens senaste statistik har över 1,9 miljoner vaccinationer nu genomförts i landet, varav 568 944 personer har fått de två doser som anses ge fullgott skydd mot coronaviruset.

En som nu har vaccinerats, är den populäre krimprofessorn och tv-personligheten Leif GW Persson. Under torsdagen meddelade 76-åringen att han äntligen hade fått sin första spruta, efter en lång tids väntan.

– Jag fick det för tre timmar sedan och än så länge lever jag, sade Leif GW Persson till Aftonbladet under torsdagen.

LÄS MER: Leif GW Perssons stora glädjebesked – har fått första vaccinsprutan: ”Än så länge lever jag”

Foto: Johan Nilsson / TT

GW rasar mot vaccinkaoset

Då hade Leif GW Persson i flera månaders tid rasat mot den svenska vaccinationsstrategin. Men även om 76-åringen nu har vaccinerats, är han fortfarande starkt kritisk mot vaccinationskaoset i Region Stockholm.

I en intervju med Aftonbladet menar GW att folk tvingats vänta på vaccinet i onödan. Han syftar då bland annat på den krångliga bokningsprocessen som enligt rapporter har lett till mängder av obokade vaccinationstider.

– Det beror enligt min mening på att man totalt har brustit i kommunikationen. Det sätt som man har valt att kommunicera på stämmer väldigt dåligt med det man sa från första början. Detta leder till ett våldsamt resursslöseri och att människor får vänta helt i onödan, säger GW till Aftonbladet.

leif gw persson
Foto: Hanna Franzén / TT

”Borde fattat från början”

Vidare menar GW att man kunde ha skött hanteringen annorlunda.

– Det har varit väldigt oklara budskap, framförallt till gruppen över 75. Många har inte tillgång till bank-id, inklusive jag själv, och det borde de ju ha fattat från första början, säger han till Aftonbladet.

Vad tycker du om den svenska vaccinhanteringen? Lämna gärna en kommentar för att säga din synpunkt om saken!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required