Leif GW sågar vice rikspolischefen – efter uttalandet om kriminella klaner: ”Hade lyft ut karln”

Lördagsintervjun i Sveriges Radios Ekot med biträdande rikspolischef har diskuterats flitigt de senaste dagarna.

Nu sågar Leif GW Persson Löfvings uttalande och säger att han ”hade lyft ut karln för länge sedan” om han varit justitieminister.

I Ekots lördagsintervju medverkade Sveriges rikspolischef Mats Löfving. Där pratade han bland annat om gängkriminella nätverk som befinner sig i Sverige och att dessa, minst 40 stycken, är släktbaserade.

Foto: Pontus Lundahl, TT/ TT

– De har kommit till Sverige, påstår jag, enbart med syfte att organisera och systematisera kriminalitet. De arbetar med att skapa makt, de har stor våldskapacitet och de vill tjäna pengar, sa han i lördagsintervjun.

”Bristen på kontinuitet”

Löfving anklagade även makthavare och beslutsfattare för att inte ge sitt fulla stöd i kampen mot gängkriminaliteten.

– Det är många som måste göra mycket mer. Det behöver vara samordnat hela tiden och man kan inte åka jojo i sitt engagemang och lite anpassa sig efter hur högt mediatrycket är, sade han i intervjun.

Foto: SVT/ Johan Nilsson/TT

Men nu totalsågas den biträdande rikspolischefens uttalande av Leif GW Persson.

– Den stora problemet är bristen på kontinuitet. För att kunna hantera sådant här måste man ha folk som har erfarenhet och närhet till kampen på fältet och som har ingående kännedom om personer i de här kretsarna. Och det finns gott om sådana poliser, men det hjälper inte i stort om det är sådana där som Löfving som är utpräglade byråkrater och pappersvändare och har varit hela sitt polisiära liv, som vrider på knapparna, Säger Leif GW Persson till Nyhetsmorgon.

”Lyft ur karln”

Leif GW Persson tycker dessutom att Mats Löfving har fått tillräckligt av samhället.

– Faktum är det att det finns ju ingen polischef i svensk polishistoria som har fått så mycket man har pekat på som just Mats Löfving. Rättssamhället håller ju på att försvinna rakt ned i vasken. Och om detta nu är resultatet av den Löfvinska insatsen så hade jag varit justitieminister hade jag lyft ut karln för länge sedan, säger han till Tv4 Nyhetsmorgon.

”Totalt ointressant”

Löfving pratade också om att han tycker att samhället måste ta ett större ansvar. Att skolor ska fungera, arbetslösheten bli mindre, bostadsmarknaden bli bättre. Alltså, ta tag i segregationen på riktigt i förebyggande syfte.

– Det där segregationsargumentet används av alla. Så även av Löfvin, vilket jag tycker är väldigt konstigt med tanke på hur han beskriver problemet på. För om hans beskrivning om klaner som kommer hit för att begå brott nu är sann, då är ju det totalt ointressant i sammanhanget, säger han i nyhetsmorgon.

Vad tycker du om det här? Dela gärna artikeln och berätta.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required