Löfven vill sätta nyanlända i arbete: De kan rensa städer och vandringsleder

Statsminister Stefan Löfven vill att nyanlända ska komma in på arbetsmarknaden tidigare. Nu inleder regeringen en ”integrations-offensiv”, med målet att nyanlända snabbare ska få jobb.

– Du har skyldigheten att aktivt bidra till samhället och då har du också rätten till utbildning eller ett nytt arbete om så krävs, säger Stefan Löfven till Aftonbladet.

Stefan Löfven vill att de nyanlända som kommer till Sverige ska slussas in i arbetslivet tidigare, för att förbättra integrationen.

Foto: TT

Fler nyanlända ska få jobb genom ny satsning

För att göra det krävs högre krav på svenskastudier, yrkesutbildningar och praktik, vilket Löfven vill satsa på.

– Sverige är byggt på plikt och rätt. Det är grunden för vårt välfärdssamhälle. Du har skyldigheten att aktivt bidra till samhället och då har du också rätten till utbildning eller ett nytt arbete om så krävs, säger Aftonbladet.

Ambitionen är att integrationen ska fungera bättre. Som en del av den nya ”Integrationsoffensiven” åker Löfven och arbetsmarknadsministern Eva Nordmark till Danmark för att inspireras av Drivhuset. En verksamhet där kommunen, försäkringskassan och arbetsförmedlingen samarbetar för att få nyanlända i jobb.