Lömska metoden alla äldre måste varnas för – då ska du inte öppna dörren: "Var vaksam"

Lömska metoden alla äldre måste varnas för – då ska du inte öppna dörren: ”Var vaksam”

Bedragare är något som tyvärr blivit allt vanligare i vårt samhälle och det gäller att se upp för att inte råka ut för dem själv.

Nu varnar Polisen i Dalarna för en särskilt slug och hemsk metod som bedragarna använder sig av mot våra äldre.

De senaste åren har vi hört fler och fler nyheter om bedrägeribrott. Inte sällan sker dessa mot äldre personer.

Skurkarna använder sig av mängder av olika metoder för att lura av personer sina pengar och värdesaker. Till exempel så finns det otaliga fall där bedragare ringt upp och lyckats komma över kontouppgifter och BankID-legitimering vilket gjort att de kunnat länsa konton för intet ont anandes personer.

Det finns även många exempel på kriminella som utgett sig för att från exempelvis polisen. De kommer hem till folk där de ofta blir insläppta, därefter övertalar de den boende att lämna över sina värdesaker.

Säger sig komma från hemtjänsten

Nu varnar Polisen i Dalarna för en annan vidrig metod som bedragarna använder sig av. Vid ett seniorboende i Borlänge har bedragare lyckats ta sig in hos äldre då de utgett sig för att komma från hemtjänsten.

Polisen vädjar nu till allmänheten om att vara på sin vakt.

Försök vara vaksam. Du som anhörig kan tala med dina äldre anhöriga och varna för falsk personal.

Kom ihåg att du aldrig behöver släppa in någon i ditt hem. Öppna inte dörren och ring 112 om någon okänd försöker ta sig in i ditt hem”, skriver Polisen i Dalarna på Facebook.

Usch, vad hemskt det är att man ska behöva vara på sin vakt. Och vad obegripligt det är att det finns de som ger sig på äldre på det här viset…

Dela gärna den här artikeln så att fler blir medvetna om bedragarnas metoder.