Foto: TT

M-ledaren öppnar för samarbete med SD

Ulf Kristersson öppnar för förhandlingar med Sverigedemokraterna.

Moderatledaren kan tänka sig SD som samarbetsparti i en framtida M-ledd regering, berättar han nu för Expressen.

Tidigare har Moderaterna inte velat samarbeta med Sverigedemokraterna.

Men nu uppger partiledaren Ulf Kristersson att han kan tänka sig SD som samarbetsparti i en framtida M-ledd regering – och är beredd att inleda budgetförhandlingar.

Om M vinner valet och kan bilda regering – så öppnar partiet nu för att ha SD som samarbetsparti. Kristersson uppger att M även kan förhandla om budgeten med SD.

– Det är ingenting jag utesluter alls, utan jag tror att vi kommer behöva diskutera budgetfrågor med många partier. Ytterst är det alltid regeringen som måste vara säker på att om man lägger en budget så får man igenom den, säger Kristersson till Expressen.

Foto: TT

Statsminister Stefan Löfven (S) har under coronapandemin bjudit in riksdagens samtliga partiledare för möte en gång varje vecka.

Att även SD:s Jimmie Åkesson varit välkommen till dessa ser Kristersson som positivt.

– Det här onormala i att två partier (Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet) ska hållas utanför alla samtal, det tramset pågick fram till den här krisen, säger Ulf Kristersson till Expressen.

Kristersson öppen för budgetförhandlingar med SD

Om eventuella budgetförhandlingar med SD förklarar Kristersson att han ser att det kan finnas samsyn mellan partierna.

– Min bild är också att Sverigedemokraterna i ganska hög omfattning har en snarlik uppfattning. Så det skulle vara ganska lätt att få igenom en bra borgerlig ekonomisk politik i riksdagen.

Vad har du att säga om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.