Madeleine McCanns pappa Gerry kommer nu med stor nyhet – 11 år efter dotterns försvinnande

Det har gått elva år sedan familjen McCann upptäckte att deras dotter ”Maddie” inte låg i sin säng i den portugisiska turistorten Praia da Luz.

Elva år som den treåriga flickan Madeleine McCann har saknats.

Nu, över ett decennium efter en av de största sökningarna efter en människa genom tiderna startade, är den lilla flickans far, Gerry, redo att öppna sig och berätta om den psykiska ohälsa som det inneburit.

Enligt Daily Mail har den 50-årige pappan nu gått med på att ge en intervju för att öka medvetenheten om psykisk ohälsa. Han hoppas kunna bidra till att bryta upp det stigma som det innebär för många män att tala öppet om sina känslor.

McCann har sällan diskuterat sina känslor offentligt efter det förmodade bortförandet av Madeleine i en portugisisk turistort för elva år sedan.

Pappan talar nu ut

Han och hans fru Kate hade lämnat sina barn obevakade för att äta middag på en närliggande tapasrestaurang med vänner, och när de återvände till sin lägenhet var deras 3-åriga dotter borta.

Medan mamma Kate har givit flera öppenhjärtiga intervjuer med media genom åren, har pappa Gerry i stor utsträckning förblivit tyst och i stället enbart talat för i den pågående polisundersökningen.

Nu är han dock inställd på att tala uppriktigt om sin egen ångest i ”ärliga, personliga och ibland smärtsamma termer” för ett specialprogram i BBC Radio 4.

Posted by Official Find Madeleine Campaign on Tuesday, 7 December 2010

”Jag bestämde mig för att det var ett bra tillfälle att säga något om det speciella bandet mellan fäder och döttrar, och tänkte att om jag talar om det öppet så kan det också hjälpa andra män i liknande situationer. Det känns som tiden är inne”, säger han enligt Daily Mail.

Enligt rapporter kommer den 50-årige pappan i programmet också att upprepa ”hans absoluta beslutsamhet att fortsätta leta efter Madeleine”. Detta är betydelsefullt i ljuset av nyheterna att sökandet efter Maddie, som går under kodnamnet Operation Grange, kan upphöra efter bristande medel.

Förra veckan blev det uppenbart att McCann-familjen fruktade att utredningen kunde läggas ner på så lite som bara tre veckor. Enligt rapporterna i media har den brittiska inrikesministern ännu inte fått en begäran ny finansiering för polisens sökning som hittills kostat över 120 miljoner kronor.

Vi fortsätter att hoppas och ber att Madeleine en dag kommer att komma hem levande och väl. Inga föräldrar borde behöva leva utan att veta om deras dotter är borta eller förlorad någonstans i världen – vi hoppas att Gerry och Kate kan hitta svaren de söker.

Dela den här nyheten om du också ber för att Madeleine kommer att hittas!