Magdalena Andersson efter M-ledarens invit till SD: ”Går inte att lita på Kristersson”

Moderatledaren öppnar för samarbete med Sverigedemokraterna.

Det får finansminister Magdalena Andersson (S) att reagera – och hon går till hårt angrepp på oppositionsledaren.

– Det går inte att lita på Ulf Kristersson och det är väldigt allvarligt för en statsministerkandidat, säger Andersson till Expressen.

Det var på fredagsmorgonen som M-ledaren gick ut i en stor intervju med Expressen och förklarade att han är öppen för att förhandla med Sverigedemokraterna.

Ulf Kristersson förklarade att han kan tänka sig SD som samarbetsparti i en eventuell framtida M-ledd regering – och sade sig också vara redo för budgetförhandlingar.

STOCKHOLM 20200605 Moderaternas partiledare, Ulf Kristersson, presenterar en nyhet under en pressträff i riksdagens presscenter. Foto: Henrik Montgomery / TT

Beskedet har mötts av reaktioner – och nu kommenterar finansminister Magdalena Andersson M-ledarens budskap.

Hon kallar det ”ett tydligt löftesbrott” till svenska folket att M nu vill förhandla med SD.

– Han var ju väldigt tydlig före valet att han inte skulle göra det, och nu gör han ändå det. Det visar att Ulf Kristersson överhuvudtaget inte går att lita på, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Expressen.

STOCKHOLM 20200507 Finansminister Magdalena Andersson (S) under en pressträff om utökade budgetåtgärder med anledning av coronaviruset. Foto: Henrik Montgomery / TT

I intervjun kallar Kristersson det för ”trams” att två partier – Vänsterpartiet och Sverigedemokraterna – tidigare hållits utanför samtal i riksdagen.

– Om han nu tycker att det är tramsigt, varför har han själv tramsat och lovat hela svenska folket att han inte ska samarbeta med Sverigedemokraterna. Jag tycker det där bara visar att han saknar trovärdighet. Det går inte att lita på Ulf Kristersson och det är väldigt allvarligt för en statsministerkandidat, säger Andersson (S).

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar och dela vidare.