Mamma skriver öppet brev till sin make innan hon lämnar honom ensam med 6 barn

I Sverige liksom i övriga Europa gör kvinnor i genomsnitt tre gånger så mycket hushållsarbete som män.

En som fått erfara detta på nära håll är Meghan Oeser. Hon jobbar som professionell fotograf och är dessutom mamman till sex fina barn – fem flickor och en pojke – i åldrarna 3 till 15.

Hennes man verkar av allt att döma verkar vara en bra partner, men han jobbar 12-timmarsskift och spenderar den mesta av sin lediga tid på att bygga familjens nya hus.

Enligt Meghan är det en kombinationen som innebär att han är sällan hemma på helgerna, när det är som mest hektiskt.

Så när det var dags för Meghan att åka på en långhelg med sina väninnor såg hon verkligen fram emot lite vuxentid, långt bort från vardagsstressen. 

Men hon hade ändå sina tvivel när hon insåg att hon skulle lämna sin man hemma med 6 barn under en helg. 

Då kom hon på att hon skulle skriva ett öppet brev till maken, med en liten varning… 

Läs gärna hennes hälsning här nedan:

 

 

Facebook/Meghan Maza Oeser

Meghan Oeser är en upptagen mamma. Hon visste att hennes make Kevin skulle få sig en stor överraskning när hon lämnade honom helt ensam med alla barn för en helg. 

Hon skrev därför ett finurligt brev till pappan där hon varnade honom för vad han hade att vänta sig.

Brevet fick snabbt fart på sociala medier och har nu nästan 150 000 ”gilla”-markeringar och 55 000 kommentarer. Och när jag läser hennes färgstarka beskrivning har jag lätt att förstå varför…

Facebook/Meghan Maza Oeser

”Kära make, 

Jag skriver detta till dig av kärlek. Jag ville gå igenom några saker med dig innan du tar dig an denna helg ensam… med de andra.

Middagstid, dagtid, frukost och någonstans runt lunchtid kan lätt förväxlas med helvetet. Men Satan är som en My Little Pony i jämförelse.

Vi tar det från början… 

När du kommer hem från jobbet verkar saker och ting kanske inte så illa. Barnen kommer springades och de vill kramas. De hoppar omkring och verkar för det mesta glada av att se dig. Men det kommer inte vara länge … jag lovar dig.

Skoltermin eller lov… Det spelar ingen roll, snart kommer det att braka loss. Barnen kommer att bråka om allting, men Quinn och Penny brukar vara anstiftarna. 

Det är mest troligt att Quinn kommer att vara sur för att Penny bär hennes ”Elsa”-klänning, och Penny kommer vara lika förbannad eftersom Quinn ENDAST kommer att tilltala henne som ”Anna”. Penny kommer också kämpa mot tröttheten, men det kommer jag till senare”. 

Facebook/Meghan Maza Oeser

”Middagen är ingen rolig historia. Bailey SKA ha pizza, Harper kommer tjata om varmkorv. 

Quinn kommer att gråta bara du nämner ordet ”varmkorv” och kommer tjata om att ni ska äta mac’n’cheese (men inte den orangea eller vita varianten, han ska promt ha den lila förpackningen). Vi kommer dock att ha slut på ”lila” mac’n’cheese så då kommer han vilja att äta toast istället.

Du kommer redan har börjat göra mac’n’cheese från det orangea paketet åt Penny, men eftersom hon hörde att Quinn skulle ha toast, kommer hon också vill att toast. Det kommer sluta med att du slänger den mac’n’cheese du börjat laga, eftersom Bailey fick maginfluensa för fem år sedan efter att ha ätit den orangea varianten, och Harper föredrar föressten det vita paketet.

Facebook/Meghan Maza Oeser

Du kommer också att glömma bort Harper, eftersom hennes kompis ”Lily” kommer knacka på och de kommer springa ut och leka. Alla kommer att äta flingor till middag och Lily kommer att komma in och be om att få ett plåster. 

Du kommer vilja att sätta dig ned och koppla av efter middagen/frukosten, men jag varnar dig för detta. Det kommer att bli tyst … RIKTIGT tyst.

När du inser att tonåringen somnar någonstans är du i fara. Låt inte tonåringen somna. Du i princip körd om detta inträffar.

För då kommer hon att vara vaken tills åtminstone 01:30 på natten, om du inte är försiktig. Med tanke på du går och lägger dig 21.30 och vaknar 05.00 är det inte klockrent direkt.

Facebook/Meghan Maza Oeser

”Vi går vidare.

Läggdags … Jag säger bara lycka till, kompis.

Pyjamas. Ständigt denna jävla pyjamas. Försök inte ens sätta på något annat än ett nattlinne på Penny. Och om du inte kan hitta en nattlinne för Penny? Fortsätt leta. 

Hon kommer att vilja ha hennes Mimmi Pigg-nattlinne, men när du sätter det på, kommer hon plötsligt att gallskrika av smärta… Då är det bara att leta upp hennes Elsa-nattlinne. Risken är att det är väldigt smustigt, men vad gör man? Sån är hon. Jag kan inte minnas när jag tvättade det sist. 

Du kan låta Penny sova soffan bredvid dig. För Quinn, Harper, och Bailey kommer att komma ned för trappen så småningom. Vänta bara.

De kommer ligga i sina sängar till en början, men de kommer snart inse att de håller på att törsta ihjäl och de kommer bete sig som att de gått 800 mil genom Sahara. De bara måste ha vatten. En efter en kommer de stapla ned för trappen… Efter vatten. 

Men låt inte NÅGON använda Quinns rosa Elsa-mugg. Om hon ser detta, kommer hon bli fulltständigt tokig. 

Facebook/Meghan Maza Oeser

Det kommer sluta med att du bär upp Penny och då ska hon tydligen sova i vår säng. Du tänker att det är en bra idé? Ha ha ha ha ha! Du kan lika gärna sova med Evander Holyfield (amerikansk före detta proffsboxare och fyrfaldig världsmästare i tungvikt, reds. anm).

Men försök bara att få ned henne i hennes säng. Ge henne en iPad. Detta kommer att rädda ditt liv … Det är ett löfte.

Se bara till att du skruvar ned volymen, tillsammans med bildskärmens ljusstyrka. På tal om ljusstyrka, glöm inte lampan.

Ställ in ljuset på lila. Snälla rara, kom ihåg att det ska vara lila

Om du ställer in det på blått kommer hon få ett tokspel.. Glöm inte heller hennes lilla mugg. Allvarligt … GLÖM INTE. Hon kommer dricka lite, och sedan be dig att ta den. Hon kommer att vilja du att ställer den på hennes lilla byrå, en bit bort. 

Hon kommer ropa på dig fem minuter senare när hon vill dricka mer. Efter att hon gjort det kommer hon be dig sätta tillbaka flaskan på byrån igen. Hon kommer vakna vid 03:00 och skrika att någon har stulit hennes lilla mugg. Då är det bara att fylla på den och ställa den bredvid henne på nattduksbordet, och be till högre makter att hon somnar om. Åh, glöm inte att sätta på hennes fläkt…

Facebook/Meghan Maza Oeser

”Frukost. Ha! Lika kul som middagen … om inte värre. Gör kaffe. MASSOR av kaffe. Du kommer behöva det.

Penny kanske vill ha flingor, men först ska hon ha toast. Vad du än gör … Låt henne hämta en sked först. 

Risken finns att Quinn kommer att ha den BÄSTA skeden, och Penny kommer att övertyga dig om att du har lämnat henne med den uslaste skeden i lådan.

Frukosten kommer att vara ett kaos utan like, så du kommer glömma att äta och få sitfta bekantskap med koffein-skakningarna istället.

Och snart är det lunchdags. Det är bara att bälga i sig.

Brygg, drick och repetera. Vi ses på söndag.

Facebook/Meghan Maza Oeser

”Åh, just det … Ifall du ville få någonting gjort i helgen? Lycka till. Quinn gråter i princip var femte minut och man skulle kunna tro att Pennys strupe är konstant uttorkad. 

Hon behöver påfyllning var femte minut i sin lilla drickmugg, vilket leder till många toalettbesök. Ibland kan hon gå själv och ibland går det bara inte och då gnäller hon om allt. 

Det händer att hennes underkläder plötsligt känns ”konstiga” enligt henne själv, då måste hon ha nya. Så se till att du alltid har några extra par nära till hands.

Åh, och eftersom du fått mig att slänga alla små nappflaskor och lämnade mig med två stycken muggar… Hon kommer att tappa bort minst en. Så lycka till att hitta dem i all röra.  

Kyssar.

Din fru. 

Facebook/Meghan Maza Oeser

Om du någonsin haft massa småbarn att ta hand om känner du nog igen dig… 

Dela gärna detta träffsäkra brev om du vet hur mycket jobb det innebär att ha småbarn!