Man hittad död i lägenhet – tros ha legat där i över 3 år: ”Någon borde reagerat”

En man har hittats död i en lägenhet i Norrköping.

Mannen tros ha legat där i 3-4 år, rapporterar Expressen.

Det var i förra veckan som upptäckten gjordes i Norrköping. En fastighetsskötare behövde tillträde till lägenheten och hittade den avlidne mannen. 

Till en början kunde polisen inte fastställa dödsorsaken så för att ge polisen verktyg att utreda dödsfallet inleddes en förundersökning om vållande till annans död.

– Det första preliminära svaret vi har fått från obduktionen tyder på att det är ett naturligt dödsfall, säger Hanna Sjögren.

Brevinkast, polis
Foto: Jessica Gow, TT/ TT

Död man upptäckt efter 3-4 år

I nuläget vet man inte exakt hur länge mannen legat död i lägenheten. Men polisen misstänker att det handlar om 3-4 år.

Enligt uppgift fanns det post i lägenheten som var daterad till 4 år sedan.

– Man kan tycka att någon i samhället borde ha reagerat, som grannar eller om han var med i något socialt sammanhang, säger Hanna Sjögren, gruppchef vid polisens avdelning för grova brott i Norrköping.

LÄS MER: Person hittad död efter sju veckor – hemtjänsten dök aldrig upp

Liknande fall

Det är inte första gången som liknande fall uppdagas.

I november 2021 upptäcktes ett liknande fall då en man i 75-årsåldern hittades död i sin lägenhet. Mannen befarades ha legat där i två års tid utan att ha blivit hittad.

Det var inte förrän grannar tog kontakt med polisen, efter att mannen inte synts till på länge som man hittade honom.

I lägenhet påträffades mängder av tidningar, brev och reklamblad. Den oöppnade posthögen nådde ända upp till brevinkastet, med brev och tidningar daterade ända tillbaka till 2019.

Och I februari samma år rapporterade vi bland annat om en kvinna som hittats död i sitt hem i Luleå. Kvinnan troddes då ha legat död i över en månads tid, trots att hon hade rätt till dagliga hemtjänstbesök.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required