Mannen letade Pokémon i Bålsta när han upptäckte en våldtäkt. Då tvekade han inte att ingripa.

En 25-årig man i Bålsta som var ute och letade Pokémon stoppade en misstänkt utomhusvåldtäkt. Händelsen inträffade runt 02.30 natten till lördag mannen säger att han aldrig hade varit ute den tiden på natten om han inte spelade mobilspelet.

Han gick ensam fram fram och konfronterade två killar – det kallar jag civilkurage!

Det var Enköpings-Posten som först rapporterade om händelsen som inträffade vid en skola i Bålsta. Två män greps och släpptes sedan efter förhör – men misstankarna kvarstår.

Det 25-åringa vittnet berättar att han hörde konstiga ljud när han var ute och letade Pokémon. Först trodde han ljuden kom från vildsvin som han hört röde sig i närheten. Men sedan gick han fram för att se efter.

 Väl framme såg han en naken kille som låg ovan på en tjej och höll för hennes mun.

 – Jag gick fram och frågade vad fan han höll på med. Han svarade att hon var full, säger 25-åringen, till Enköpings-Posten

När 25-åringen konfronterade den nakne mannen kom den andra mannen fram tillsammans med tjejen kompis som var uppenbart chockad.

– Killarna tänkte gå när jag ringde polisen, men jag sa till dem att stanna och sitta ner. Jag ser riktigt elak ut när jag är arg, säger 25-åringen, säger han till tidningen.

Trots att han konfronterade två killar var 25-åringen, som väljer att vara anonym, inte rädd.

– Jag bryr mig mer om att göra rätt saker än om vad som händer med mig, säger han till Enköpings-Posten.

Vilken hjälte!

Var gärna med och dela den här artikeln så kan vi inspiera andra att göra natten säkrare.

Publicerad av Newsner, gilla gärna