Mannen satt ensam i gruset en hel natt, men ingen brydde sig. Det Tove gjorde då värmer mitt hjärta. Vi behöver fler som dig!

Ingen ville hjälpa den 75-årige mannen som suttit ute i gruset – hela natten. Tills 23-årige Tova Eldstål kom förbi. – Jag tycker vi ska börja ta hand om varandra mer, säger hon till Aftonbladet. Nu hyllar tusentals hennes Facebook-inlägg om händelsen.

Det var i fredags morse som Tova Eldstål såg den äldre mannen sitta i gruset intill tågstationen i Fagersta. Ingen av de tio personer som gick framför Tova stannade till. Men det gjorde Tova.
Hon fick veta att mannen hade ont i bröstet och att han suttit där sedan 17-tiden kvällen innan. Nu har Tova skrivit ett inlägg på Facebook om händelsen. Över 80 000 har gillat texten och tusentals hyllar henne för insatsen.
”Jag har missat mitt tåg men jag lämnade inte någon vid sidan av vägen ensam”, skriver Tova som såg till att mannen snabbt fick hjälp.
– Vi stressar för mycket och tänker att någon annan fixar det. Jag tycker vi ska börja ta hand om varandra mer. De hade inte ens behövt gå fram, det hade räckt med att ringa ambulansen, säger Tova till Aftonbladet.
– Jag hittade hans nummer så jag tänkte ringa honom i veckan här och kolla hur han mår, säger Tova.

Här är Tovas Facebook-inlägg:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = ”//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.3”; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));

Gick i tid till tåget. Kommer nästan hela vägen fram. På andra sidan gatan sitter en man i 75årsåldern i gruset. Jag…

Posted by Tova Eldstål on Thursday, August 20, 2015

Det är tragiskt att så många bara gick förbi, men i vår värld måste vi också se till att hylla de få som faktiskt bryr sig och visar medmänsklighet. Sprid gärna denna historia vidare om du tycker att fler borde ta ansvar och ställa upp för andra som har det tufft.

Vill du ha fler artiklar som denna i ditt flöde så klickar du bara på gillaknappen nedan.