Marcus Noterius tokhyllas efter draget i sändning – lär sig steppa med seniorerna: ”Bäst” 

Tv4-profilen är känd för att prova på nya utmaningar. När han nyligen visade upp sina dansfärdigheter i Tv4 Nyhetsmorgon, var det många som fick sig ett gott skratt.

Nu hyllas profilen för att han vågar bjuda på sig själv.

Här lär pensionärerna TV4-profilen Marcus Noterius att steppa – tokhyllas av tittarna efter modiga beslutet

Marcus Noterius är TV4-profilen som inte räds att testa på nya grejer. Han är ofta ”ute på fältet” och bjuder tv-tittarna på både lättsamma och några mer dramatiska inslag under Nyhetsmorgon.

Att tv-profilen ständigt är ute och tar sig an nya utmaningar har gjort honom lite av en tittarfavorit och gång på gång hyllas han stort för sina insatser, något Newsner rapporterat om vid flera tillfällen.

Marcus Noterius modiga uppdrag i Nyhetsmorgon

I oktober 2020 föll han ihop i samband med ett inslag i Nyhetsmorgon och skadade sig. Då skulle den glade reportern testa backhoppning inomhus, men slog sig. Efteråt fick han stort stöd från tittarna.

Året dessförinnan skulle Noterius testa att bada isvak för att öva issäkerhet, men tappade fattningen totalt.

Han kunde knappt få fram en mening.

– Jag kan inte prata… fruktansvärt kallt, säger Marcus, lyckades han få fram till slut.

Marcus Noterius steppar med seniorer

Men i veckan har han gett sig på något lättsammare uppdrag. Han var nämligen i Ötersund och träffade ett gäng showiga seniorer.

Pensionärer i Östersund hade nämligen fullt upp med att ladda inför en stor show som går av stapeln nu på söndag och Marcus Noterius hälsade på i hopp om att lära sig några danssteg.

– Det här är det roligaste vi gör, att övervinna sina rädslor och göra någonting nytt i livet när man är i den här åldern. Det är bra för benen, det är bra för huvudet och det är bra för det sociala, säger Agneta som är en av dansarna.

Och på tal om att övervinna sina rädslor så ska även Marcus lära sig att dansa, dagen till ära är det stepp på agendan. Och det finns några egenskaper som är bra att ha om man ska bli en bra steppdansare, i alla fall om man frågar steppkoreografen Jan Lingvall.

– Som du ungefär, kvick i benen, bra balans, musikalitet och så lite annat, säger Jan.

Iklädd en hög, grön hatt och steppskor är det till slut dags för Marcus att testa och det visar sig vara svårare än vad det ser ut.

Även om Noterius danssteg inte var helt klockrena så hyllades han stort av tv-tittarna.

På Instagram strömmar hyllningarna in och många menar att han bjudit på ett gott skratt morgonen till ära.

”Som vanligt, ett stort garv”, skriver en person.

”Du är bara bäst Marcus”, skriver en annan.

”Ni var så bra”, skrev en tredje.

Vi kan inte göra annat än att hålla med. Du är bara för underbar Marcus.