Foto: TV4/TT

Marcus Oscarsson hyllas för sitt mod – efter ärliga orden om Josefin Nilsson-dokumentären

.

Här är Marcus Oscarssons viktiga budskap – efter dokumentären om Josefin Nilsson. 

TV4:s politiske kommentator skriver ett långt och känslosamt inlägg på Facebook som nu hyllas av tiotusentals. 

– Vi hör hennes rop. Och vi skall svara, skriver Marcus Oscarsson.

Dokumentärfilmen om Josefin Nilsson – ”Älska mig för den jag är” – visas på fredagen i SVT2 men har redan berört många människor sedan den släppts på SVT Play.

En av alla som reagerat efteråt är TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson.

Posted by Marcus Oscarsson on Friday, October 10, 2014

– SVT-dokumentären om Ainbusksångerskan och skådespelerskan Josefin Nilsson är mycket skakande. Redan första minuten förstår man att det är något speciellt och efter hand rinner tårarna, skriver Marcus Oscarsson på sin Facebook-sida.

20 000 gilla-markeringar

Hans ord har redan spridits till tiotusentals, och i skrivande stund har över 20 000 tryckt på gilla-knappen under inlägget.

Oscarsson fortsätter:

– Det är en berättelse om en fantastisk människa och sångerska på den svenska artist- och kulturhimmeln. Men också en berättelse om en kvinna som misshandlas svårt både fysiskt och psykiskt av sin hemska partner. Josefin drabbades av otäcka skador i själ och hjärta samt även fysiskt.

Han poängterar att mäns misshandel av kvinnor är någonting som fortgått ända in i våra dagar, år 2019.

– Det är en berättelse om mäns misshandel av kvinnor. Något som drabbat världen i århundrade efter århundrade och som ännu finns kvar 2019 – mitt ibland oss i Sverige. Det är ren och skär ondska, skriver Oscarsson på Facebook.

Marcus Oscarsson: ”Vi hör hennes rop”

Nu manar Oscarsson till upprop. Hans budskap? Alla kan bidra.

– Man kanske tror att man inget kan bidra med. Men det kan man. Förutom att markera kan man vara vaksam. Det ska jag vara i ökad grad. Alla mina kvinnliga vänner och bekanta, finns det signaler på att något är fel. På att de är drabbade. Vaksamheten i vårt samhälle måste öka, skriver Oscarsson.

Och fortsätter:

– Josefins rop når med hjälp av systern nu fram till eftervärlden. Vi hör hennes rop. Och vi skall svara, skriver Oscarsson.

”Gråter över dina ord Marcus”

Nu hyllas Oscarsson för sina ärliga ord om filmen.

”Nu gråter jag över dina ord Marcus”, skriver en följare som svar till inlägget.

”Tack Marcus Oscarsson ännu en gång visar du världen vilket stort hjärta du har och att med stort inflytande kommer ansvar. Tack”, skriver en annan.

”Så väl skrivet! Du är bäst Marcus! Vill se fler män som synliggör sig och gör sin röster hörda. Män som vågar säga ifrån när de ser och hör eller får veta vad som pågår!”, skriver en annan av Oscarssons följare.

Foto: Hasse Fridén / TT