Foto: TT/TV4

Marcus Oscarssons reaktion – efter Trumps uppmärksammade utspel i morse: ”Ute på hal is”

Vilken rysare!

USA-valet ser ut att dra ut på tiden – då går Donald Trump till attack mot poströsterna.

– Vi vill inte att de hittar valsedlar klockan fyra på morgonen och lägger till dem i räkningen, sade Trump på en pressträff.

– Donald Trump är ute på väldigt hal is där, säger TV4:s politiske kommentator Marcus Oscarsson i kanalens stora valvaka.

Under natten, amerikansk tid, fortsatte rösträkningen i de 50 delstaterna och det ser ut att bli en mycket jämn kamp mellan sittande president Donald Trump och utmanaren Joe Biden.

Samtidigt har båda kandidaterna gått ut och talat till folket – och Trump valde att rikta fokus mot de många poströsterna som inkommit just i år.

– I mina ögon har vi vunnit. En tragisk grupp människor försöker beröva oss detta, men vi kommer inte att tolerera det, sade presidenten på en presskonferens i morse, svensk tid.

Han uttryckte också att han vill ta valet till Högsta domstolen för att skipa rättvisa.

President Donald Trump håller en pressträff i East Room i Vita huset, tidigt på onsdagen 4 november i Washington D.C. Foto: TT/AP Photo/Evan Vucci

– Vi vill att all röstning stoppas. Vi vill inte att de hittar valsedlar klockan fyra på morgonen och lägger till dem i räkningen, sade Trump på pressträffen.

Beskedet från presidenten har fått många politiska experter att reagera – däribland TV4:s omtyckte profil Marcus Oscarsson.

– Det är ju det här med poströsterna. Men Donald Trump är ju ute på väldigt hal is där, för han försöker ge sken av att, nej men vi ska inte räkna de här rösterna som kommer in i efterhand. Men de har ju inte kommit in i efterhand, de är avlagda i tid. Man har ju poststämpel, så man ser att de ska vara stämplade senast på valdagen, säger Marcus Oscarsson i TV4:s valvaka som pågår under en 37 timmar lång direktsändning i kanalen.

Foto: TV4

Många poströster tros ha inkommit i de olika delstaterna i år till följd av coronapandemin.

– Dessutom är det här ingen nyhet. Det här har man gjort i alla årtionden, har man haft poströster. Och det har ju republikanerna alltid varit positiva till. De har ju vunnit flera olika delstatsval tack vare poströster också, säger Oscarsson i TV4.

Han tror att Trump kommer få svårt att driva denna linjen vidare.

– Jag såg nu också att Rick Santorum, tidigare senator från just Pennsylvania, republikan, mycket konservativ, som gick ut och sa att, det här stöder han inte alls, säger Oscarsson.

TV4:s valvaka från USA:s presidentval pågår ända fram till klockan 19.00 på onsdagskvällen.

Foto: TV4

Vad tycker du om Trumps utspel om poströsterna? Hur tycker du att tv-kanalerna och tv-profilerna såsom Marcus Oscarsson har skött sig under valet i USA? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required
(function($) {window.fnames = new Array(); window.ftypes = new Array();fnames[0]='EMAIL';ftypes[0]='email'; }(jQuery));var $mcj = jQuery.noConflict(true);