Maskerade män knivrånade 9-åringen på väg hem från skolan – nu söker polisen vittnen

Nicholas Jessens nioårige son knivrånades av fem maskerade gärningsmän i Nacka.

Nu vädjar polisen till allmänheten om tips som kan leda till att männen grips.

 

Det var under måndagseftermiddagen i Nacka som Nicholas Jessens nioårige son rånades under knivhot. Rånet mot nioåringen är bara en i raden av brott som skett specifikt mot barn i området. Enligt polisen i Nacka har antalet anmälningar av rån mot barn mer än fyrdubblats under de senaste fem åren.

Pojkens pappa Nicholas är övertygad om att det rör sig om ett gäng som terroriserar området. Nu vill han se kraftigare åtgärder från samhällets sida.
– Det här är nog ett fåtal personer som sprider skräck i området och det behövs krafttag mot det här från alla i samhället, man måste få bort det här från samhället, säger han till Expressen.

”Fega kräk med maskerade ansikten”

I ett inlägg på Facebook kallar han gärningsmännen för ”fega kräk”.
”Ni fega kräk med maskerade ansikten som knivrånade min 9 åriga son på väg hem från skolan i dag, jag vill förutom att meddela att ni förmodligen gett honom spår för livet och rädsla att gå hem själv från skolan men också en vädjan att ni för ert eget bästa håller er långt borta från Nacka och Järla Sjö området med omnejd inom den närmsta tiden.”

Polisen i Nacka söker nu vittnen till rånet.
”Enligt uppgifter ska gärningspersonerna varit fem stycken, iklädda mörka kläder. Den mest aktiva personen ska ha varit ca 180 centimeter lång, ha smal kroppsbyggnad, bar en svart munkjacka med vit engelsk text på bröstet, vita gymnastikskor och mjukisbyxor. Viss osäkerhet kring signalementet finns i nuläget. Gärningspersonerna ska sedan ha lämnat i riktning mot Winborgs väg.”

Nackapolisen söker vittnen.Under måndagseftermiddagen vid halv fyra, blev ett barn knivrånad på sin mobiltelefon vid…

Posted by Polisen Nacka/Värmdö on Tuesday, 16 January 2018

Under de senaste åren har allt fler rån mot barn anmälts till polisen. Nicholas Jessen är frustrerad över utvecklingen.
– Jag känner mest frustration nu för att man inte har de verktyg som krävs för att klara av den här typen av problematik, alla instanser måste samordna för att ta krafttag mot det här. Det är inte bara en polisiär fråga utan en fråga för hela samhället, säger han till Expressen.

Dela artikeln på Facebook för att hjälpa polisen att få fast gärningsmännen