Max stoppade misshandeln av kvinnan och blev själv knivhuggen. Nu vill polisen ha tips från allmänheten för att hitta förövaren.

25-årige Max hade haft en utekväll tillsammans med sina vänner och satt och åt på en restaurang i Oskarshamn. Plötsligt hörde han hur en kvinna skrek i närheten av restaurangen. Han reagerade instinktivt och sprang ut för att se vad som pågick.

Han kom snabbt fram till platsen och såg där hur en man slog en kvinna. Då grep Max in.

– Jag tog tag i mannen och lyfte bort han, berättar Max för TV4.

Max insats fick stopp på den pågående misshandeln och mannen och kvinnan försvann åt olika håll medan Max återvände till restaurangen. Där kunde historien ha slutat, men dessvärre finns det en mörk fortsättning.

25 minuter senare återvände nämligen mannen och attackerade Max med en kniv. Totalt fick han ta emot sex knivhugg i bland annat ljumske, mage och bröst.

– Han visste vad han skulle hugga efter, han högg verkligen för att döda mig, säger Max till TV4:s program Brottsplats Sverige.

Max klarade sig dock ur misshandeln med livet i behåll, men det kunde ha gått betydligt värre. Enligt läkarna var Max bara centimetrar ifrån döden.

Polisen har klassat knivattacken som mordförsök och i TV4:s program ”Brottsplats Sverige” söker polisen nu efter tips från allmänheten för att hitta gärningsmannen.

– Det här är en person som beväpnar sig med kniv när han ska ut. Nästa gång stannar det kanske inte vid ett mordförsök, säger Max mamma Lena till programmet.

Publicerad av Newsner, gilla gärna