Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Merkel: ”Kunde vi rädda bankerna så kan vi rädda flyktingarna”.

Flyktingkatastrofen eskalerar och flera gånger i veckan rapporteras det om nya, fruktansvärda, olyckor. Men nu säger Europas mäktigaste politiker att Tyskland ska visa vägen för att rädda flyktingarna. – Kunde vi rädda bankerna kan vi rädda flyktingarna, säger Tysklands förbundskansler Angela Merkel.

Tysklands förbundskansler och partiledare för dess konservativa parti har gått ut och sagt att Tyskland måste hantera krisen i Europa på samma sätt som när bankerna krisade och spendera miljarder för att rädda flyktingströmmarna, rapporterar Bloomberg Business.

På en presskonferens i Berlin menade Merkel att Tyskland måste ta sitt ansvar som Europas största ekonomi och visa vägen genom att behandla alla nyanlända som viktiga nytillskott till landets arbetsmarknad.
– Tysklands grund är bra, men just nu måste vi visa Tysklands flexibilitet. Vi har många exempel där vi visat att vi kan svara. Kom ihåg hur bankerna räddades. Under den internationella bankkrisen klubbades nödvändig lagstiftning igenom på bara några dagar, säger Merkel.

Merkel avslöjade att Tyskland kommer att presentera ett miljardprogram för att förverkliga orden och visa vägen som hon tycker att Europa ska vandra.

Publicerad av En jämlik värld, gilla gärna