Ministerns nya löfte: 800 miljoner extra – öronmärkta till äldreomsorgen och bygga fler boenden

.

Här är socialministerns nya löfte till Sveriges alla äldre: 

800 miljoner kronor öronmärkta till äldreomsorgen, skriver socialminister Lena Hallengren (S) på Aftonbladet debatt

Genrefoto: Ministern utlovar alla äldre 800 miljoner kr till äldreomsorgen. Foto: Shutterstock

På onsdagen presenterar regeringen och samarbetspartierna C och L vårändringsbudgeten.

I höstas röstades som bekant M och KD:s gemensamma budget igenom av riksdagen, och den här vårändringsbudgeten är tänkt att komplettera den.

Inför presentationen går nu socialminister Lena Hallengren (S) ut med ett löfte: 800 miljoner kronor till äldreomsorgen och byggen av boenden.

– Moderaterna och Kristdemokraterna hade en annan strategi. I sin budget, som fick stöd av Sverigedemokraterna, sänkte de skatten med 20 miljarder, skar två miljarder på äldreomsorgen och la därefter till några riktade projekt inom äldreområdet, skriver hon på Aftonbladet debatt.

Hallengren förklarar att regeringen samtidigt dumpar två andra satsningar på äldre från M/KD-budgeten, som bedömdes kosta 310 miljoner kronor.

– Det är pengar som aldrig har utbetalats och som kommunerna heller inte har efterfrågat, skriver Hallengren.

NORRTÄLJE 20180812 Statsminister Stefan Löfven (S) och äldreminister Lena Hallengren (S) håller pressträff vid ett besök på Ängsgården äldreboende i Norrtälje. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Ministern förklarar att alla Sveriges äldre i vår kan vänta sig mer pengar som är öronmärkta till äldreomsorgen och för att bygga fler äldreboenden.

– I vårbudgeten får kommunerna också 500 miljoner kronor mer riktade direkt till äldreomsorgen. Det avsätts därutöver 300 miljoner kronor för att bygga fler äldreboendeplatser.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.