Mördaren Hägglöf på rymmen från rättspsyk – smet från obevakad permission

Den dömde mördaren Peder Hägglöf, 46 är efterlyst efter att ha rymt från rättspsykiatrin i Sala. Peder Hägglöf hade beviljats fyra timmars obevakad permission för att delta i en gudstjänst under söndagen, och passade då på att fly. Nu letar polisen efter mördaren.

Peder Hägglöf dömdes till rättspsykiatrisk vård efter att han mördat en man och lämnat kroppen vid badhuset Kokpunkten i Västerås, 2012. För tre år sedan gjorde Hägglöf ett rymningsförsök som spårades via hans bankkort som han använt för att ta in på ett hotell i Stockholm, och nu är han på rymmen igen.

I mars beviljades Peder Hägglöf att varje söndag få fyra timmars permission för promenad och gudstjänst i Pingstkyrkan i Sala, men den här söndagen kom han aldrig tillbaka. 
– Det här är en patient som enligt förvaltningsrätten har beviljats fyra timmars permission för ett speciellt ändamål. Han gick på sin permission som det var tänkt, men var inte tillbaka klockan 13.40 som han skulle och han efterlystes klockan 14.20, säger Bengt Jarl, verksamhetschef för rättspsykiatriska kliniken i Sala till Expressen

Just nu pågår en polisinsats i Skultuna utanför Västerås då polisen tror att Hägglöf kan befinna sig där, det rapporterar VLT.

Foto: Polisen

Peder Hägglöf är dömd för mord och på rymmen från rättspsyk i Sala. Dela gärna för att varna andra och uppmana dem att höra av sig till polisen om de sett något.