MP-toppen öppnar för att regera med V: ”Högern närmar sig SD”

Miljöpartiet öppnar för förhandlingar Vänsterpartiet till nästa val.

Det meddelade språkröret Per Bolund på en pressträff under tisdagen.

– Jag vill att Sverige ska ha stabil majoritetsregering, säger Bolund (MP) uppger Expressen.

Miljöpartiet är inne på sin andra mandatperiod i regering tillsammans med Socialdemokraterna.

STOCKHOLM 20200914 Finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund presenterar nya budgetåtgärder på klimat- och miljöområdet under en pressträff i Rosenbad. Foto: Pontus Lundahl / TT

Sedan januari 2019 samarbetar regeringspartierna med Centerpartiet och Liberalerna i riksdagen för att få igenom sin politik.

Nu öppnar språkröret Per Bolund för att också samtala med Vänsterpartiet – för att bilda regering efter valet 2022, skriver Expressen. MP-toppen menar att han inte kan utesluta det för att utmana Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna.

– Vi är oroliga för att högern närmar sig SD med stormsteg, sade Bolund enligt nyhetsbyrån Direkt, uppger Omni.

STOCKHOLM 20200813 Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson håller presskonferens med anledning av de migrationspolitiska samtalen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

MP-språkröret förklarar att han är öppen ”för partier som vill arbeta för ett medmänskligt samhälle”.

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia

I dagens koalitionssamarbete mellan regeringen S+MP och dess partners i riksdagen Centerpartiet och Liberalerna finns en speciell skrivelse om just V. Där står det att Vänstern inte skulle ha inflytande över den politiska inriktningen i Sverige under mandatperioden.

Samtidigt passar Bolund på att skicka en känga till Vänsterledaren Jonas Sjöstedt, som nyligen gick ut och hotade regeringen med misstroendeomröstning i riksdagen. Detta då V inte vill att las-utredningen blir lag.

– Det är inte ansvarsfullt att störta en regering utan att ha ett alternativ, säger Bolund.

Vad tycker du om detta? Vilka partier tror du kommer att ingå i regeringen efter nästa val? Skriv gärna en kommentar och dela vidare!

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required