Noelles stora dröm är att gå på skolbalen – nu efterlyser familjen en stilig kavaljér: ”Skulle bli så lycklig”

Många elever längtar efter att gå på skolbalen.

Det är fullt av förväntningar i luften och bara tanken på vem man ska gå med och hur det kommer bli brukar ge upphov till en hel del fjärilar i magen.

En av de personer som längtar till den stora dagen är Noelle Anemyr.

Klänningen hänger redan på rummet, men hon saknar en sak – nämligen en stilig kavaljer.

Systrarna Nathea och Noelle Anemyr blev Rocka sockorna-systrarna med hela svenska folket 2015.

Det var nämligen då som Nathea – vars syster Noelle har Downs syndrom – ville att människor genom att klä sig i udda strumpor skulle vara med och ge uppmärksamhet åt människors lika värde.

Hennes uppmaning blev viral och sedan dess har systrarna fått hundratusentals att rocka sockorna varje år på den internationella Downs syndrom-dagen.

– Jag ville visa att olika är vackert och att olika är bra, har Nathea Anemyr, sagt.

Idag, nästan tio år senare, har Nathea valt att engagera sig politiskt för att göra störst skillnad för de personer som inte kan göra det själva.

Noelle vill gå på skolbalen

Förra året såg Noelle sin syster gå på studentbalen och det väckte en längtan i henne att själv få göra samma sak.

– Noelle går i anpassad gymnasieskola och tar studenten. Hon vill såklart också gå på balen och det är klart att hon ska få göra det utifrån sina förutsättningar med downs syndrom och autism, säger mamma Erica Rinaldo till Newsner.

Redan när Nathea provade ut en klänning till sin bal, haffade Noelle en egen och sedan dess har den rosa prinsessdrömmen hängt uppe på rummet.

Men även om Noelle har det mesta färdigt för en ljuvlig kväll så är det en sak som hon saknar. Nämligen en kvaljér.

– Det är klart att hon hade gå med någon i familjen, men det är roligare för henne om hon kan få gå med någon i sin egen ålder, precis som de andra tjejerna gör, säger Erica.

Hon tillägger:

– Vi vill hon ska få känna sig som alla andra den dagen.

Familjen efterlyser balkavaljér till dottern Noelle

Nu hoppas familjen hitta någon som vill förverkliga det.

Helst av allt hade Noelle gått med Patrick Swayze eller Sean Banan, som är de snyggaste männen hon vet.

– Hon har träffat honom förut och han ringde faktiskt upp henne samma kväll som vi la ut det här i sociala medier. Tyvärr jobbade han just den här dagen men sa att om det blir avbokat så skulle han ställa upp. Han är så himla snäll, säger Erica.

Nu efterlyser familjen i stället någon annan som vill och kan uppfylla Noelles stora dröm.

”Man behöver bara vara med en liten stund på de viktigaste momenten som paraden och ta något kort. Hennes önskan är även att få åka raggarbil / veteranbil en liten runda som andra gör när de går bal”, skriver familjen i inlägget.

De tillägger:

”Vi i familjen finns hela tiden med och stöttar såklart men vi vill ge henne möjligheten att denna dagen få känna sig som ”de andra ” tjejerna utan diagnoser . Hon skulle bli så lycklig”.

”Vad är väl en bal på slottet ”? Klänningen som hon valt från Askungen hänger…

Posted by Rock every sock on Monday, February 26, 2024

Familjens efterlysning har fått stor spridning och redan nu har de fått en del svar, men hittills är det ingen som har lyckats få till det med logistiken.

– Det är flera jättefina människor som har hört av sig men tyvärr har alla bott väldigt långt bort. Noelle kan vara lite blyg så det bästa hade varit om det är någon som Noelle kan träffa någon gång innan så att det känns bra på balen, säger Erica till Newsner.

– Finns det någon där ute som har hjärtat på rätt ställe och kan avsätta någon timme eller två så kan man höra av sig till oss på Instagram med en kort presentation av sig själv.