Nu hyllar vi 8-åriga Melwin som räddade sin 1-åriga syster från att drunkna

8-åriga Melwin såg sin 1-åriga syster Lilja ligga med huvud neråt i familjens pool.

Då agerade han blixtsnabbt och räddade sin systers liv med en riktig hjälteinsats.

– Jag tänkte ropa på hjälp först men sedan tänkte jag att nej, det hinner jag inte, säger Melwin Johansson till SVT Nyheter Halland.

Familjen Johansson skulle precis sätta sig i bilen och åka från deras hus i Okome, Halland. Mamma Linda skulle in och hämta bilnycklarna – medan åttaårige Melwin var på baksidan. Men någon saknades. 

Då hörde familjen rop från deras 8-åriga son Melwin från baksidan.

Deras 1-åriga dotter Lilja hade åkt från rutschkanan ner i familjens välfyllda platspool på baksidan – och det var Melwin som fick syn på henne först. Han insåg att han behövde göra någonting för att rädda sin lillasysters liv.

– Jag såg henne ligga i vattnet och det bubblade lite ur munnen på henne. Jag tänkte ropa på hjälp först men sedan tänkte jag att nej, det hinner jag inte, säger Melwin Johansson till SVT Nyheter Halland.

Bildkälla: SVT Nyheter Halland

Melwin hoppade i poolen med kläderna på och plockade upp sin lillasyster samtidigt som mamma och pappa rusade till undsättning. 

– Jag hörde honom ropa ”mamma hon ligger i poolen” så jag sprang dit och fick se Melwin stå med henne och höll henne ovanför vattnet, säger mamma Linda Gunnarsson till SVT Nyheter Halland 

Föräldrarna lindade in Lilja i handdukar och ringde på ambulans. Melwins stora hjälteinsats räddade sin lillasysters liv – och nu hyllas han av Räddningstjänsten Väst och Livräddningssällskapet.

Bildkälla: Facebook / Räddningstjänsten Väst

I onsdags var Melwin tillsammans med sin familj på plats på brandstationen i Falkenberg där han fick ett diplom och plaketten ”För rådighet vid räddande av liv”. 

”Melwin agerade snabbt och helt rätt när han såg sin lillasyster ligga med ansiktet neråt i familjens pool. Han drog upp henne och ropade på mamma och pappa. Det är verkligen ett rådigt ingripande som vi Räddningstjänsten Väst tillsammans med Svenska Livräddningssällskapet vill uppmärksamma”, skriver Räddningstjänsten Väst i ett pressmeddelande.

Bildkälla: Facebook / Räddningstjänsten Väst

Melwin är utan tvekan årets största hjälte för mig. Utan att tveka hoppade han i poolen och räddade sin lillasysters liv. 

Dela gärna artikeln med dina vänner på Facebook för att uppmärksamma Melwins fantastiska hjälteinsats!