Nu hyllar vi polishunden Lymla – utses till bästa skyddshund för andra året i rad: ”Gråt- och kramkalas”

Polishunden Lymla är bäst i Sverige – för andra året i rad.

Under helgen vann hon Sm-guld i den så kallade skyddshundsgruppen tillsammans med boråspolisen Elin Bålemark, rapporterar P4 Göteborg.

Man brukar säga att hunden är människans bästa vän och inom polisen har de, förutom den nära relationen till sin tvåbenta kollega, en viktig arbetsuppgift att genomföra.

Dag ut och dag in jobbar de sida vid sida med sina hundförare och fångar tjuvar och banditer på löpande band. De hittar knarkgömmor, försvunna personer och offrar ofta sitt liv för att göra vårt samhälle till en tryggare och säkrare plats för människan att leva i.

De hyllas ständigt för sitt engagemang och mod och någon som hyllats lite extra i helgen är polishunden Lymla.

”Har försvarat mig”

Polishunden Lymla är en stjärna på jobbet och förutom att ha hitta försvunna personer, gripa tjuvar eller göra en platsundersökning har hon visat att hon står upp för sin hundförare Elin.

– Hon har försvarat mig. Det var vid ett tillfälle när mina kollegor inte hittade mig och jag var ensam med två personer så räddade hon mig. Hon bet och såg till att vi kunde ta kontroll över situationen, säger Elin till P4 Göteborg.

”Jag blev jätteglad”

Förra året vann Lymla SM-guld i Svenska Mästerskapen för polishundar. I år försvarade hon titeln och lyckades kamma hem segern i den så kallade skyddshundsgruppen tillsammans med boråspolisen Elin Bålemark – för andra året i rad.

– Jag blev jätteglad, klev ut ur ringer och möttes av vänner, kollegor och familj. Det blev gråt- och kramkalas, säger Elin Bålemark till P4.

Nu ser vi till att hylla polishunden Lymla och hennes hundförare ordentligt. Vilket radarpar.

Få vårt nyhetsbrev

* indicates required