Nu hyllar vi svenska klädbutiken som slopar plus size-storlekar.

De allra flesta klädkedjor delar in sina kläder i det ”vanliga” sortimentet och i så kallat ”plus size”. Men nu går Lindex emot normen och skrotar konceptet med plus size-storlekar. – Det har varit mycket positiva reaktioner, säger Lindex presschef Miriam Tjernström till Aftonbladet.

Anledningen till att Lindex ändrar uppdelningen är för att alla kvinnor ska känna sig välkomna i butikerna, oavsett klädstorlek. Lindex tidigare plus size-sortiment, som kallas ”Generous”, kommer att fasas ut i augusti 2016. Istället kommer det ordinarie sortimentet innehålla XS-3XL.

klader1

– Vi har delvis redan börjat med det då vi under våren har integrerat plus size-storlekar i ett av våra koncept. Det har varit mycket positiva reaktioner bland våra kunder. Därför kommer vi att fortsätta denna utveckling och till hösten integreras storlekarna på våra övriga koncept, säger Miriam Tjernström, Lindex presschef, till Aftonbladet.

Vi på Newsner säger bravo Lindex! Gilla om du också tycker detta är ett bra initiativ och om du hoppas att fler klädbutiker tar efter!